Kun 31 private hjem i kommunen fik besøg af indbrudstyve i andet kvartal

10. juli 2020 112

Danmarks Statistik har netop offentliggjort indbrudstal for andet kvartal 2020. Antallet af indbrud er rekordlavt, og samtidig er danskernes utryghed, når det gælder indbrud, faldet for første gang i flere år. Det glæder Bo trygt, der opfordrer danskerne til at gøre en indsats for at fastholde de lave indbrudstal.

Hvor årets første kvartal viste tegn på, at coronanedlukningen mindskede antallet af indbrud i danskernes private hjem, har indbrudstallene for andet kvartal bekræftet billedet – her blev der ifølge Danmarks Statistik anmeldt 2826 indbrud i private hjem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er 2121 færre end samme kvartal sidste år, hvor antallet af anmeldte indbrud var 4947.

Det svarer til et fald på 43 procent, skriver Bo trygt.

Samtidig viser den seneste Tryghedsmåling fra TrygFonden, at danskerne er blevet væsentligt mindre utrygge over for indbrud. Utrygheden har ellers ligget stabilt højt de sidste 10-12 år, selvom indbrudstallet har været faldende.

I Sønderborg kommune blev der i andet kvartal i 2018 begået 158 indbrud i private hjem. Tallet for samme periode i 2019 er 64 – og i 2020 er det talt mere end halveret. I andet kvartal i år har der været 31 indbrud i private hjem i Sønderborg kommune

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk