Kun ét medlem i udsatterådet har mærket tingene på egen krop

9. juni 2018 Politik

Kun et enkelt medlem i det nye udsatteråd har mærket udsatsheden på egen krop – de øvrige medlemmer er offentligt ansatte eller repræsentater fra foreninger, der arbejder på udsatteområdet.

Det er Social- og Seniorudvalget, der har sammensat Udsatterådet for indeværende byrådsperiode. Og Rudi Gargnelli, der er medlem af rådet på baggrund af sin særlige interesse for udsatte, er valgt som formand.

Artiklen fortsætter under annoncen

De øvrige medlemmer af Astrid Christensen, Frelsens Hær, Britt Gaard-Larsen, Kirkens Korshær, Birgit Petersen, Foreningen Sind, Mogens Jensen, borger med udsattebaggrund, Tina Fogt, Frelsens Hær, og Soleymann Amari, Frelsens Hær.

Desuden er der faste pladser i rådet til en repræsentant fra Politiet, kommunens egen handicap- og psykiatrichef, gadesygeplejersken samt en repræsentant fra udsatteteamet i kommunen.

To pladser i rådet, der er forbeholdt repræsentanter fra frivillige organisationer, der støtter og hjælper på udsatteområdet, er endnu ikke besat.

”Vi håber meget på, at der melder sig interesserede fra organisationer, som ikke er med endnu, så vi får et bredt funderet råd og dermed en så god sparrings- og høringspartner som muligt. Det er det, der er målet for os, og derfor vil jeg opfordre interesserede på udsatteområdet, som endnu ikke er med, til at henvende sig”, sigerformand for Social- og Seniorudvalget, Preben Storm.

“Hvis Social- og Seniorudvalget havde valgt at samle en bred gruppe, der bestod af udsatte, så ville de ting, der blev fortalt være førstehåndsviden. Nu bliver det i bedste fald andenhåndsviden og foreningsansatte, der vil bruge pladsen på at sikre samarbejdet med kommunen”, siger Jørn Thrane fra Ligeværd Sønderborg.

Med andre ord mener han, at den, som har skoen på, bedst kan sige, hvor den klemmer.

“Det er lidt som hvis de havde én ung og så eller en flok lærere i Ungerådet”, siger Jørn Thrane.

Udsatterådet skal arbejde med udgangspunkt i visionen om “et aktivt, selvstændigt og meningsfyldt liv med udgangspunkt i den enkeltes håb og drømme” samt værdierne dialog, anerkendelse, samarbejde og engagement fra Sønderborg Kommunes Socialpolitik 2017-2020.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk