Kun syv måneders træning og så tager 15-årigt baskettalent til Aarhus for at lære endnu mere

29. april 2021 Sport
Marco Macura og Mads Oleperzon
Marco Macura og Mads Oleperzon

Efter at have været træner for 15- årige Mads Oleperzon, der blot har spille i syv-otte måneder, så sender træner Marco Macura sin basketspiller videre til Aarhus, hvor han kan udvikle sig både bedre og hurtigere end i Spirillen Basket Klub i Sønderborg.

Marco Macura spillede som dreng også basket i Sønderborg, men efter 8 klasse tog han på efterskole og derfra videre til Aarhus, hvor han begyndte at spille basket i Bakken Bars og kom på førsteholdet og også landsholdet.

“Det var en helt utrolig oplevelse at spille sammen med de allerbedste spillere i både Aarhus og på landsholdet. Ja, landsholdet er stort set Bakken Bears, men alligevel”, siger Marco Macura til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marco Macura er vendt tilbage til Sønderborg og han giver noget tilbage til sin gamle klub i rollen som træner, hvor der i begyndelsen mødte 6-7 spillere op til træning og det antal er vokset til tæt på 30.

“Jeg har givet de lokale spillere mere struktur i deres spil og jeg kan se, at det hjælper dem – og nu er jeg så med til at sende Mads Oleperzon til Aarhus, hvor der ligger masser af gode basketoplevelser og venter på ham”, siger Marco Macura.

Mads Oleperzon glæder sig rigtigt meget til at komme til Aarhus, hvor han i første omgang skal være i et år.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Mit ophold bliver sådan en slags efterskole og jeg tager til Aarhus, fordi jeg meget gerne vil leve af at spille basket”, siger Mads Ole Perzon. Hans træner kalder ham et naturtalent – og den 15-årige dreng – på 205 centimer – har kun spillet basket i 7-8 måneder.

“Min mor er ikke så glad for, jeg skal til Aarhus og alligevel er hun stolt”.

Du kan også spille basket i Spirillen Basket Klub – og her på klubbens hjemmeside kan du læse mere og se en masse billeder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. september 2022 Sønderborg, Frivillige

Mandag var fire håndboldspillere på køkkenholdet

27. september 2022 Sønderborg

Mandag eftermiddag mødtes en gruppe børn og frivillige fra Ungdommens Røde Kors med fire af de seje håndboldspillere SønderjyskEs herrehold og det gjorde de for at hygge sig med at lave mad og spise sammen. SønderborgNYT fangede håndboldspilleren Rasmus Bech og ‘køkkenpigen’ Cecilie, som fortalte, hvilke opgaver, som de havde fået. “Vi har hakket chokolade, […]

Læs mere...