Kunst af de materialer der nu en gang er her

8. oktober 2014 Kultur

Eleverne på BGK-forløbet på Sønderjyllands Kunstskole lærer naturligvis nogle grundlæggende teknikker og bliver fyldt med en masse teori.

Plasticpose med modellervoks på plade.

Plasticpose med modellervoks på plade.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jesper Kristiansen lærer BGK-elever at udfordre sig selv.

Jesper Kristiansen lærer BGK-elever at udfordre sig selv.

“Men i den her uge har vi et laboratorium, hvor elever skal lave værker af de materialer, der nu en gang er her. Det kan være farve, glas, pap og alt muligt andet”, siger underviseren Jesper Kristiansen til SønderborgNyt. Han forklarer, at kunst er mere end at tegne eller male på lærred.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så vi eksperimenterer med farver, form og flader”, siger han. Værkerne skal ikke være et motiv, men de skal have kunstnerisk kvalitet.

Det allervigtigste i ugens arbejde er ikke det færdige værk, men at eleverne laver noget ud af ingenting, at de på en måde leger det frem.

“De skal gøre noget, som de ikke har gjort før, så de får chancen for at overraske sig selv”, siger Jesper Kristiansen.

For flere af BGK-eleverne er drømme at komme ind på en uddannelse, hvor de kan bruge de kreative talenter. Og på Kunstskolen lærer de at skærpe sanser og teknikker – og så får de en stor basisviden om kunst og kreative udtryk.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du kan også arbejde med kunst

Plasticposer med farvet væske.

Plasticposer med farvet væske.

Kunstskolen byder også på kurser til andre end de unge, der vil satse på at komme ind på de eftertragtede uddannelser. Enhver, der nyder at male, kan lære mere på Kunstskolens kurser.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selvom man kan lære meget af andre glade amatører, så får man endnu mere i rygsækken, når det er uddannede kunstnere, der hjælper en på vej.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 REGIONALT, Samfund

Vejarbejde nord og syd for grænseovergangen ved Frøslev

22. september 2023 REGIONALT

Politiet opfordrer borgere til at krydse grænsen på en af de mindre grænseovergange, der ligger vest for Frøslev, fordi de forventer meget kø. Her er grænseovergange i Vilmkær, Sofiedal, Bøgelhus og Pebersmark. Det skyldes et større vejarbejde på begge sider af grænsen, skriver politiet i en pressemeddelelse. Renoveringen af asfalten på de to kontrolområder ved […]

Læs mere...