Kunstfonden skal erstattes med et kunstråd

20. januar 2018 Kultur

Den nye model for organisering af kunstarbejdet indebærer, at Kunstfonden afløses af et Kunstråd. Forslaget skal behandles og godkendes i såvel udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme som i Byrådet.

”Kunstfonden har ydet en kæmpeindsats for at fremme kunstforståelsen og -glæden, give borgerne gode kunstoplevelser i det offentlige rum og stå for vedligeholdelsen af kommunens kunstværker.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er vi så heldige at have rigtigt mange fine, synlige eksempler på. Nu er tiden inde til, at vi bevæger os i retning af en bredere repræsentation i kunstarbejdet. Vi vil også gerne arbejde med en større involvering af borgere og interessegrupper og tilbyde dem rådgivning om kunst, ligesom vi ønsker at sikre, at alle børn og unge i kommunen stifter bekendtskab med kunst”, siger formand for byrådsudvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

”Det er alt sammen noget, som gerne skal booste billedkunsten og give rum til den store mangfoldighed, vi har i kunstlivet i hele Sønderborg Kommune”.

Det er et ønske, at Kunstrådet ikke selv skal stå for kunstprojekter og indkøb, men derimod rådgive i forbindelse med indkøb af kunstværker, ligesom det kan være høringspart i forbindelse med ansøgninger, kunstprojekter mm. Rådet skal efter planen også være fagligt ansvarlig for at varetage kunstprojekter i den såkaldte 1 procent-ordning. Det er et ønske, at man i Sønderborg har frihed til at inddrage andre kompetencer, for eksempel unge.

Det kommende Kunstråd vil ifølge forslaget få denne sammensætning: To repræsentanter fra Byrådet, en repræsentant fra Sønderjyllands Kunstskole, én fra KunstVærket i Augustenborg, én fra Augustiana, én fra Ungdomsrådet og en arkitekt med indsigt i byrumsarkitektur.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk