Kunstskolen afslører plankeværkskunst

7. marts 2015 Kultur

Når der skal laves et større kunstværk, som skal hænge på et plankeværk og dagligt ses af flere tusinde

” width=”300″ height=”200″ /> Erik Lauritzen løftede presenningen for plankeværks-værket.

forbipasserende, så skal det være noget, der virker.

“Vi lavede nogle skitser og nåede med nogle ændringer frem til værket, som det er nu”, siger BGK-eleverne, der står bag. Værket blev afsløret af borgmester Erik Lauritzen, som fik løsnet presenningen, så den kunne vippes væk med et snuptag.

Inden Kunstskolens elever, kursister og de besøgende var med udenfor til afsløringen, blev der fortalt om de udstillinger, der er indenfor murene.

“BGK-eleverne viser noget af det, som de har arbejdet med plus en del af de ting, som skal sendes til vurdering på kunstakademierne, designuddannelserne og så videre”, siger kunstskoleleder Thomas Lunau. han fortæller, at der er udstilling i hele huset, fordi det nye daghold og dem, der arbejder med fotokunst også vil vise, hvad de laver.IMG_1135

Vigtig med kunstskole

Borgmester Erik Lauritzen fik også kigget på udstillingen.

“Kunstskolen er vigtig for Sønderborg. Den er vigtig for de unge mennesker, der vil videre med kunst og ikke mindst for alle dem, der bruger fritiden på at male og tegne”, siger Erik Lauritzen. han får nævnt, at skolen kan rumme børn, unge og voksne.

“Og kan vist godt tillade mig at tilføje gamle”, siger han.

Mens der var åbent hus, var der mulighed for, at alle besøgende kunne få en tegneoplevelse. De skulle bare tage en lille pakke fra en bærepose og så sætte sig og tene den ting, der lå i pakken.

“Det handler meget om at kunne se formen”, siger kunstner Dorte Saldern Meier, som gav råd og vejledning til de mennesker, der lige ville prøve.

billede

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk