Kunstskolen: Spændende værker i dansk-tysk gruppe-projekt

8. maj 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler
Alexandra Roll synes, det grænseoversridende samarbejde giver nye ideer.

Alexandra Roll synes, det grænseoverskridende samarbejde giver nye ideer.

BGK-eleverne på Kunstskolen arbejder i den her tid sammen med elever fra Flensborg og målet er, at de i grupper laver fælles værker, der kan indgå som en del af BGK-elevernes afsluttende udstilling, som åbner den 23. februar på skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved et bord sidder en gruppe piger og arbejder med hver sit lærred. Og selvom de hver især er fordybet i deres eget, så er der tale om samarbejde.

– Der er en genkendelighed i hvert enkelt billede og det bliver endnu mere tydeligt, når alle fire billeder sættes på den fælles baggrund, siger Alexandre Roll til Sønderborg Nyt.

– Det er spændende at arbejde sammen med de tyske elever. De arbejder hen imod at blive undervisere og vi vil være udøvende, siger Alexandra Roll. Hun mener, at det giver nogle spændende ideer, når danske og tyske elever ikke har samme afsæt til deres arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunst i gaderne

– Vores fælles værk bliver til mange værker og de skal ud og hænge i byen, siger BGK-elev Andreas Welin. Hans gruppe har afsæt i Facebook-citater, fordi de mener, at Facebook er en stor del af mange unge menneskers liv.

– Du kan sige det utroligste ting på Facebook og det spændende er, om du ville sige det samme, hvis du stod foran et levende menneske og

Andreas Welin med et Facebook-citat.

Andreas Welin med et Facebook-citat.

Artiklen fortsætter under annoncen

ikke bare en computer, siger han. Han fortsætter:

– Prøv at tænk på, hvor mange, der finder kærester via Facebook eller dating-sider i stedet for at gå ud og møde rigtige, levende mennesker. Måske er det fordi, et Nej Tak ikke er så svært at håndtere, når det kommer i en tekstbesked fra en person, man aldrig har mødt.

– Når vi sætter vores værker op i byen, så kommer facebook ind i den virkelige verden. Almindeligvis er det brugerne, der hopper ind i Facebooks uvirkelige verden, siger Andreas Welin, der i øvrigt også er kendt for sit samarbejde med L’Ron Harald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billeder

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...