Kunstskolen: Spændende værker i dansk-tysk gruppe-projekt

8. maj 2014 Kultur
Alexandra Roll synes, det grænseoversridende samarbejde giver nye ideer.

Alexandra Roll synes, det grænseoverskridende samarbejde giver nye ideer.

BGK-eleverne på Kunstskolen arbejder i den her tid sammen med elever fra Flensborg og målet er, at de i grupper laver fælles værker, der kan indgå som en del af BGK-elevernes afsluttende udstilling, som åbner den 23. februar på skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ved et bord sidder en gruppe piger og arbejder med hver sit lærred. Og selvom de hver især er fordybet i deres eget, så er der tale om samarbejde.

– Der er en genkendelighed i hvert enkelt billede og det bliver endnu mere tydeligt, når alle fire billeder sættes på den fælles baggrund, siger Alexandre Roll til Sønderborg Nyt.

– Det er spændende at arbejde sammen med de tyske elever. De arbejder hen imod at blive undervisere og vi vil være udøvende, siger Alexandra Roll. Hun mener, at det giver nogle spændende ideer, når danske og tyske elever ikke har samme afsæt til deres arbejde.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunst i gaderne

– Vores fælles værk bliver til mange værker og de skal ud og hænge i byen, siger BGK-elev Andreas Welin. Hans gruppe har afsæt i Facebook-citater, fordi de mener, at Facebook er en stor del af mange unge menneskers liv.

– Du kan sige det utroligste ting på Facebook og det spændende er, om du ville sige det samme, hvis du stod foran et levende menneske og

Andreas Welin med et Facebook-citat.

Andreas Welin med et Facebook-citat.

Artiklen fortsætter under annoncen

ikke bare en computer, siger han. Han fortsætter:

– Prøv at tænk på, hvor mange, der finder kærester via Facebook eller dating-sider i stedet for at gå ud og møde rigtige, levende mennesker. Måske er det fordi, et Nej Tak ikke er så svært at håndtere, når det kommer i en tekstbesked fra en person, man aldrig har mødt.

– Når vi sætter vores værker op i byen, så kommer facebook ind i den virkelige verden. Almindeligvis er det brugerne, der hopper ind i Facebooks uvirkelige verden, siger Andreas Welin, der i øvrigt også er kendt for sit samarbejde med L’Ron Harald.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billeder

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 FV22, Sønderborg

FV22: Statsministeren udskriver folketingsvalg – her er de lokale kandidater

5. oktober 2022 FV22

Statsminister Mette Frederiksen har netop udskrevet folketingsvalg og valgdagen er sat til den 1. november. I Sønderborg Kommune stiller seks lokale folketingskandidater op: Tidligere minister og nuværende folketingsmedlem Benny Engelbrecht stiller op for Socialdemokratiet, Byrådsmedlem Bo Kleis Christensen stiller op for Nye Borgerlige, Chris Preuss stiller op for Venstre, Dorthe Wildt stiller op for Liberal […]

Læs mere...