Kunstudstilling i Nygård i påskedagene

19. marts 2018 Kultur

I påskedagene Skærtorsdag 29. marts – 2. påskedag danner den gamle skovfogedbolig Nygård i Nørreskoven på Als igen ramme om den årlige påskekunstudstilling, som er et led i de alsiske påskeudstillinger, der åbent alle dage fra kl. 13.00 – kl. 17.00.

Gennem alle årene har kunstudstillingerne på Nygård været meget velbesøgte dels på grund af udstillernes fine niveau, men også fordi Nygårds smukke omgivelser i Nørreskoven samtidigt er et oplagt mål for en lille påskeudflugt, skriver foreningen Nygård i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her i 2018 udstiller fire kunstnere på Nygård.

Kunstnerne

Keramikeren Birgit Marie Kjær arbejder med ubundne former  gennem modellering i ler og stentøj samt RAKU brænding.

Raku er navnet på en japansk – koreansk keramiktradition med dybe rødder i  te-ceremonier og taoisme. I mødet med luft og brat nedkøling opstår farvespil og krakeleringer som ikke kan gentages

I maleren Ulla Lampes malerier er mennesket og det menneskelige aftryk i centrum.

Ulla Lampe er i sine værker optaget af mødet mellem naturen og det moderne menneske. Følelser som nysgerrighed, koncentration, forladthed og ensomhed er centrale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Else Duedahl udtrykker sig i store tegninger, hvor linjeforløb og sorthvide farveskalaer er foretrukne udtryksmidler. Der er meditativ ro i hendes værker, hvor kompositioner og mønstre trækker på erindringer om strukturer og overflader i landskaber.

Ulla Gerd arbejder med abstrakte stofkollager og broderier. Det handler primært om at sætte former og farver fri og gøre dem til selvstændige udtryk.

Der er fernisering på Nygård skærtorsdag kl. 15.00.

Ved ferniseringen er der musikalsk indslag ved Astrid Petersen, Sønderborg Musikskole.

Artiklen fortsætter under annoncen

Astrid Petersen spiller på harpe.

Der er alle udstillingsdage mulighed for at nyde kaffe, te og Nygårds uforlignelige brødtorter.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. oktober 2022 Augustenborg, Politik

Tænder julelysene og skruer ned for gadebelysningen

5. oktober 2022 Augustenborg

”I Teknik-, By og Boligudvalget er vi enige om at bevare støtten til julebelysning for bla. at støtte op om handelslivet, men vi er også sikre på, at man i de forskellige handelsstandsforeninger er opmærksomme på at begrænse energiforbruget”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen fra Venstre til SønderborgNYT. Sparer på gadelyset “Selv om nogle måske vil […]

Læs mere...