Kunstværker skal ud og virke – ses og nydes

18. januar 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Kunstkredsen, der er en del af Kunstfonden, har 60 nye værker af 12 forskellige kunstnere med, når der onsdag er udlevering af værker til institutioner og kontorer i X-Bunker.

Mantraet i Kunstfonden i Sønderborg Kommune er, at kunst skal ses og nydes – ikke ligge i depot eller gemt i skabe og kældre. Derfor har fondens Kunstkreds også besluttet igen at tilbyde kommunens skoler og plejecentre at få skiftende udstillinger til fordelagtig pris.

Det koster 2500 kr. at deltage i Kunstkredsen, og så er hvert medlem til gengæld sikret et værk ved den årlige udlodning – og disse værker er mindst 2500 kr. værd. Det kan hænge sammen, fordi Kunstfonden giver et tilskud til ordningen. I praksis foregår det på den måde, at hvert medlem/institution ved årets slutning laver en prioriteret ønskeliste. Hvis flere ønsker samme kunstværk, vil der blive trukket lod, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over det donerede kunstværk får medlemmerne mere for deres kontingent. Nemlig mulighed for at få skiftende udstillinger. Der er denne gang 10 udstillinger á fem kunstværker, som hver institution kan have hængende i halvandet år.

Lige nu er ni skoler og tre plejecentre med i Kunstkredsen. De 12 kunstnere, som hver har fem værker på turné i kommunen det næste halvandet år, er Martin Bigum, Søren Brøgger, Helen Dalvig, Inger Dethlefsen, Benny Dröscher, Bente Gellert, Elmar Jacob, Mie Olise Kjærgaard, Morten Krogsgaard, Helen Nagel, Ruth Søe, Susanne Kühn og Trine Boesen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. maj 2022 Erhverv, Sønderborg

Jobcenters Rejsehold kan måske hjælpe dig til bedre trivsel på jobbet

22. maj 2022 Erhverv

På Jobcenter er der tre medarbejdere, som har til opgave at få sygefraværet ned i både private virksomheder og i kommunens forskellige forvaltninger. “Vi er i kontakt med 36 offentlige virksomheder og 52 private og de medarbejdere, som vi har hjulpet, er fra pleje- og omsorgsfagene, produktionsfag og tømrer-snedkerfagene”, fortæller Lone Steensbech, der er en […]

Læs mere...