Kunstværker skal ud og virke – ses og nydes

Arkivfoto
Arkivfoto
18. januar 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Kunstkredsen, der er en del af Kunstfonden, har 60 nye værker af 12 forskellige kunstnere med, når der onsdag er udlevering af værker til institutioner og kontorer i X-Bunker.

Mantraet i Kunstfonden i Sønderborg Kommune er, at kunst skal ses og nydes – ikke ligge i depot eller gemt i skabe og kældre. Derfor har fondens Kunstkreds også besluttet igen at tilbyde kommunens skoler og plejecentre at få skiftende udstillinger til fordelagtig pris.

Det koster 2500 kr. at deltage i Kunstkredsen, og så er hvert medlem til gengæld sikret et værk ved den årlige udlodning – og disse værker er mindst 2500 kr. værd. Det kan hænge sammen, fordi Kunstfonden giver et tilskud til ordningen. I praksis foregår det på den måde, at hvert medlem/institution ved årets slutning laver en prioriteret ønskeliste. Hvis flere ønsker samme kunstværk, vil der blive trukket lod, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud over det donerede kunstværk får medlemmerne mere for deres kontingent. Nemlig mulighed for at få skiftende udstillinger. Der er denne gang 10 udstillinger á fem kunstværker, som hver institution kan have hængende i halvandet år.

Lige nu er ni skoler og tre plejecentre med i Kunstkredsen. De 12 kunstnere, som hver har fem værker på turné i kommunen det næste halvandet år, er Martin Bigum, Søren Brøgger, Helen Dalvig, Inger Dethlefsen, Benny Dröscher, Bente Gellert, Elmar Jacob, Mie Olise Kjærgaard, Morten Krogsgaard, Helen Nagel, Ruth Søe, Susanne Kühn og Trine Boesen.

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...