Kvinde i centrum – Kvinder i kunsten

19. februar 2015 Kultur

8. marts er jo Kvindernes Kampdag og netop 2015 er 100 året for indførelse af stemmeret for kvinder i Danmark og al dette vil vi fejre i Kunstpunkt i Augustenborg.kunstpunkt

(Lokalt kan kvinder fejre, at sønderjyske kvinder har haft stemmeret i 95 år, idet Sønderjylland jo ikke var dansk for 100 år siden. red)

Artiklen fortsætter under annoncen

Hele udstillingen har focus på kvinder, kunstværker af og om kvinder, kvinder i alle afskygninger både påklædte og afklædte.

12 kvindelige kunstnere

10 malere: Marianne Kjær Nissen, Karen Jørgensen, Anne Grethe Nielsen, Joan Riis, Marie Voss, Annette Møller, Marina Christensen, Rie Burkal, Susanne Kronborg og Helen Dalvig. Desuden keramiker Jytte Larsen og skulptør Laila Olsen.

Geografisk kommer kvinderne fra Gråsten, V.Sottrup, Høruphav og Sønderborg.

I børnegalleriet udstiller Flora Anne Kræmer Jørgensen fotos af pigeansigter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidst men ikke mindst så vil tidligere folketingsmedlem Helga Moos komme på Kampdagen 8. marts kl 14 og holde et foredrag.

Fernisering lørdag den 28. febr. kl. 14

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...