Kvinde- og Krisecenter har introaften kun for kvinder

17. maj 2016 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

På torsdag er der igen intro for kvinder, der har lysten til at hjælpe andre kvinder.

“Brugerne i huset er kvinder, som er voldramte og deres børn. For at de skal føle sig trygge, har vi bemanding døgnet rundt og det betyder, vi er mange frivillige”, siger en af de frivillige kvinder til SønderborgNYT.

Kvinde- og Krisecentret på Agervang 5

Kvinde- og Krisecentret på Agervang 5

Artiklen fortsætter under annoncen

Leder af Sønderborg Kvinde- og Kriscenter Ruth Malle fortæller videre, at der er en lille gruppe ansatte og en rigtig stor flok frivillige.

“Og for at komme med på holdet, så skal man være fyldt 18 år, have tiden til tre vagter indenfor en periode på fem uger – og så ville det være superdejligt, hvis der er nogle, der meget gerne vil have nattevagt”, siger lederen.

På nattevagten er det helt i orden at sove og langt de fleste nætter vågner man frisk og veludhvilet efter en uforstyrret søvn, får sig et bad og morgenmad, inden man tager hjem. Eller man smørrer en madpakke og smutter på arbejde eller måske til sin uddannelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Selvfølgelig kan det ske, det ringer på døren eller at telefonen ringer og det skal der selvfølgelig reageres på. Når telefonen ringer om natten, så er det i reglen politiet, der er på vej med en ny bruger”, siger den frivillige. Uanset, hvad der sker, så betyder den grundige oplæring, at man sagtens kan overskue opgaven – og nattevagten har selvfølgelig en, som hun kan riunge til, hvis der er brug for et råd.

Læretiden i huset

På Sønderborg Kvinde- og Krisecenter skal nye frivillige igennem en “læretid”, så de klædes grundigt på til at klare opgaverne i huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den frivillige bliver koblet på en af vagtgrupperne og er med som “føl”, kommer på nogle kurser og efter en tid, kkcbliver der taget stilling til, om hver enkelt er klar til selv at tage vagter”, siger Ruth Malle.

Det er sikkerhed og tryghed, der vægtes mest af alt på Sønderborg Kvinde- og Krisecenter – og derfor stilles der en del krav. Samtidig skal det siges, at de frivillige har det rigtigt dejligt sammen og så oplever de alle, at de virkeligt lærer meget og udvikler sig på mange måder.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Den frivillige, der har været her længst, begyndte i 1987. Faktisk er der to, der gjorde det, men den ene har haft en periode, hvor hun holdt en pause”, siger Ruth Malle.

Rigtigt mange har været frivillige i 20, 15 og 10 år.

Når man spørger både nye frivillige og dem med masser af år i rygsækken, så er de med, fordi deres arbejde er vigtigt, sammenholdet, alt det som de lærer og så at det bare er pragtfuldt at være en del af huset.

Hvis du også vil være en del af “huset”, så skal du ringe på dørklokken på torsdag mellem 16:45 og 17 – og så er der en frivillig, der lukker dig ind til et par timer, hvor du bliver meget klogere på, hvad det vil sige at være såkaldt krisevagt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er ingen tilmelding. Man kommer bare og ringer på”, siger Ruth Malle, der har været ledet stedet gennem 25 år.

 

19. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

Rektor kan ikke sige om der skæres ned på SDU i Sønderborg

19. april 2024 Uddannelse

Forligspartierne er enige om, at der i forhold til et gennemsnit af optaget mellem 2018 og 2022 fremadrettet skal beskæres otte procent i antallet af nye akademiske bachelorstuderende. På grund af den demografiske udvikling – og mindre ungdomsårgange – er procenttallet efterfølgende blevet opjusteret, så der på nationalt niveau skal optages ca. 10 procent færre […]

Læs mere...