Kvinde- og Krisecentrets frivillige håber på stor opbakning til Kvindedagen

22. februar 2021 Sønderborg

På Sønderborg Kvinde- og Krisecenter går en lille gruppe frivillige og krydser fingre for, at der bliver en flot opbakning til Kvindedagen den 8. marts, selvom den bliver virtuel. De penge, som kvinderne i Kvindekomiteen samler ind på dagen, bliver nemlig givet videre til de frivillige i Kvinde- og Krisecentrets udslusningsgruppe.

Når kvinderne skal flytte ud fra centeret mangler de ofte alt og Kvindekomiteen vil derfor i år hjælpe disse kvinder og deres børn med en hjælpepakke til udflytning. Det kan eksempelvis være sengetøj, håndklæder, køkkenudstyr, en stol eller en lampe.
Artiklen fortsætter under annoncen

Meget mere end ting
Men udslusning er meget mere en blot det materielle.

“Vi følger de kvinder – og børn – der flytter ud af centret og skal starte en ny tilværelse. Vi er en slags kontaktpersoner, som støtter, så det ikke bliver så frygteligt ensomt at lande i en lejlighed og ikke have et netværk”, siger Lise fra udslusningsgruppen.

“Nogle af kvinderne kommer fra andre byer og kender slet ikke Sønderborg. Så hjælper vi dem med at finde rundt”, siger frivillig-kollegaen Berit til SønderborgNYT. Det er ikke alle kvinder, der kan blive boende i den by, som deres voldelige eks-mand eller kæreste bor i – og derfor tager Kvinde- og Krisecentret afsæt i en risikovurdering fra Politiet, når der ledes efter bolig til beboere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er individuelt, hvor længe de forskellige voldsramte kvinder gør brug af kontakten til udslusningsgruppens frivillige.

“Nogle slipper os i løbet af et års tid – andre efter to. Det er meget forskelligt og det handler om tryghed”, siger de frivillige.

Det handler om, at kvinderne skal finde deres egne ben og stå på dem.

“Og for nogle handler det også om deres børn, som skal starte helt forfra med at finde venner. Det er ikke så svært for de børn, der går i skole, men for de mindre er det”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ud i byen

De frivillige fra udslusningsgruppen tager de flyttede kvinder med ud i byen, hvor der nydes en kop kaffe og snakkes. Når restriktionerne tillader det, så kan der også komme en biograftur eller andre dagsture, som falder ind under det, der hedder gode oplevelser.

“Det er vigtigt, at de voldsramte kommer ud blandt andre og får et socialt liv”, siger Lis og tilføjer, at det jo koster penge.

“Og desværre er der mange af de voldsramte kvinder, der ikke har råd”, siger Berit og fortæller, at det er derfor, der er brug for hjælp fra Kvindedagen og andre glade givere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udslusningsgruppen tjener også selv penge – og det gør de, når der er ‘jule-kom-sammen’ på Kvinde- og Krisecentret.

“Der har vi en tombola og indtjeningen bruger vi på en sommerhustur med nogle af de kvinder og børn, der er flyttet ud. Det har rigtig stor betydning for dem”, siger Lis og Berit.

Sidste år spændte Coronaen ben for både julehygge og tombola.

Du kan også være med til at støtte voldsramte kvinder og på Kvindedagens Facebookside kan du se hvordan.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...