Kvinde- og Krisecentret: Vil du hjælpe voldsramte kvinder og børn?

Sønderborg Kvinde- og Krisecenter. Arkivfoto: Ole Kæhler
Sønderborg Kvinde- og Krisecenter. Arkivfoto: Ole Kæhler
6. maj 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Sønderborg Kvinde- & Krisecenter er igen ude for at hverve nye frivillige. På de sociale medier sætter vi fokus på hverdagen på Krisecentret. Du kan få mere information den 15. maj kl. 17 på centret, hvor vi fortæller om, hvordan man som frivillig kan være med til at gøre en forskel for centrets beboere.

I Danmark udsættes cirka 151.000 kvinder og børn hvert år for vold i nære relationer. 300 voldsramte kvinder søger ly på Sønderborg Kvinde- & Krisecenter om året, og centret har åbent 24 timer i døgnet for at yde hjælp til kvinderne og deres børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

”På Sønderborg Kvinde- & Krisecenter er der ikke to dage, der er ens. Vi rådgiver voldsramte kvinder, der søger ly hos os i alle anliggender. Vores mange frivillige hjælper os med at skabe trygge rammer og hjælper kvinderne på Krisecentret og deres børn til at få en almindelig dagligdag igen. Vores frivillige gør en stor forskel for de voldsramte kvinder og deres børn, der for en periode bor Sønderborg Kvinde- & Krisecenter. Uden de mange frivillige kunne Sønderborg Kvinde- & Krisecenter slet ikke eksistere”, siger centerleder Maybritt Kay Hinrichsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere end 80 frivillige krisevagter er til stede samtlige aftner og nætter om året, ligesom de også dækker vagterne i weekender og på søn- og helligdage. Det drejer sig om mere end 1.000 vagter om året.

”Nogle af vores frivillige er også kreative sammen med børnene en gang om ugen. Det kan være lektiehjælp, spil og leg eller udflugter. Vi er så heldige at få donationer til det, men bruger også meget tid på at søge fonde, for at kunne give den nødvendige omsorg”, siger centerlederen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Se mere på Sønderborg Kvinde- og Krisecenters Facebookside og kom til infomødet den 15. maj kl. 17.00. Krisecentret byder på en bid mad og Maybritt Kay Hinrichsen og en frivillig vagt fortæller om arbejdet med de kriseramte kvinder og børn.

27. maj 2024 Erhverv, Sydals

Generalforsamling: SONFOR fortalte om milliardinvestering og honorarstigning

27. maj 2024 Erhverv

Der var flere emner på bordet til SONFORs generalforsamling i BC Syds lokaler i Mommark og generalforsamlingen var for første gang nogensinde åben for borgerne i Sønderborg, som jo er kunder i firmaet. “I SONFOR har vi sidste år håndteret 71.859 tons affald og heraf er 54,4 procent genanvendt”, sagde bestyrelsesformand Ellen Trane Nørby, som […]

Læs mere...