Kvinder skal huske at melde sig til – der er Ladywalk den 27. maj

Ladywalk 2023. Foto: Ole Kæhler
Ladywalk 2023. Foto: Ole Kæhler
1. marts 2024 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Har man først deltaget i Ladywalk, bliver det ofte en tilbagevendende forårstradition. Og hvad er det, som får tusindvis af kvinder til at deltage år efter år? Et bud kan være, at de mødes mere og mere på de sociale medier, og at derfor har brug for at mødes og gøre noget sammen i den virkelige verden?

”Ja, måske spiller det ind. Vi får jo en snak med mange af de kvinder, der møder op, og derfor ved vi, at de sætter stor pris på, at det er en hyggelig måde at være sammen på, hvor de både får motion, frisk luft og en nærværende snak. Vi har ikke tidtagning. Så der er ingen stress og intet pres om at komme i god form eller stille op i de rigtige løbesko. Måske handler det også om, at Ladywalk er ret meget nede på jorden”, siger lokalarrangør i Sønderborg, Ingrid Romsøe, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

I 2019 deltog 55.000 kvinder fra de 14 startsteder i Danmark – heraf deltog 3.434 i Sønderborg.

Efter to års aflysninger deltog 1.812 lokale kvinder i 2023. Så nu håber arrangørerne, at de kan se frem til tidligere års store deltagelse.

Ladywalk har i 2023 udvidet programmet til også at tilbyde en rute på tre km, hvilket var en succes. Mange ældre havde lidt svært ved at klare de lange ruter. Den nye rute følger 7 og 12 km indtil Kathrinelund, hvor den drejer af ad Elholmsvej og Brudgomsalle. 7 km følger den sædvanlige rute til Klinting, Vollerup, og Huholt. Som følge af stormen i efteråret har vi måttet omlægge 12 km ruten, da Gendarmstien nogle steder er skredet ud i havet. Vi har derfor fået lov til gå gennem Sønderskoven omkring Egetofte Naturskole, Kryb i Ly, Stenholt og videre til Klinting.

Artiklen fortsætter under annoncen

Gå og vær med til at hjælpe andre kvinder

En del af succeshistorien bag en Danmarks største endagsmotionsevent for kvinder er også, at Ladywalk hvert år deler betydelige donationer til foreninger, der støtter sygdomsramte kvinder. Alle kvinder, der deltager, er derfor med til at hjælpe andre kvinder godt på vej.

”Vi hører fra mange kvinder, der deltager i Ladywalk, at de synes, det er perfekt, at de kan hjælpe andre kvinder samtidig med, at de selv har en god aften. Som arrangør synes jeg også, at det er betydningsfuldt, at vi i kraft af de mange deltagere giver mulighed for, at vi kan give så mange penge”.

Artiklen fortsætter under annoncen

I år har Ladywalk valgt at støtte Hjerteforeningen, KIU og Ova Cure, forskning i æggestokkræft.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...