Kvinder uden indtægt kan ende i skilsmisse-klemme

24. februar 2015 Samfund
kkc

Maleri af elev fra Kunstskolen.

Flere af landets kvinde- og krisecentre har meldt ud, at kvinder uden egen indtægt kan komme i klemme, når de vil skilles fra en voldelig mand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster 900 kroner at få sagen behandlet i Statsforvaltningen og kvinderne er ikke garanteret, at manden vil betale for dem.

“Der er kvinder, der ikke kan få kontanthjælp, fordi reglerne for udbetaling er styret af mandens indtægt – og selvom kvinden er flygtet på krisecenter, så er de jo stadig gift”, siger Ruth Malle fra Kvinde- og Krisecenter i Sønderborg.

Centerleder Ruth Malle forklarer SønderborgNyt, det altså sker, at manden betaler de 900 så parret kan blive separeret og det er nok til, at kvinden kan få kontanthjælp.

Lys forude

“Men selv for de kvinder, der har kontanthjælp, så er 900 kroner mange penge”, siger Ruth Malle. Hun fortæller, at Sønderborg- Kvinde- og Krisecenter er gratis for de kvinder og børn, der bor i huset en tid.kkc

“Alligevel er 900 kroner mange penge og vi har ikke en fond, der betaler separation eller skilsmisse for kvinderne”, siger Ruth Malle. Heldigvis bruger stedet fonde, der støtter andre ting.

“Og det frigør penge til Statsforvaltningen, så kvinderne kan blive separeret”, siger Ruth Malle.

Hvis manden er med på det, så kan parret blive skilt straks. Men er han imod skilsmisse, så kan det blive en dyr affære, der involverer advokater plus endnu 900 kroner til behandlingen af selve skilsmissen.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk