Kvinderne i Mødrehjælpen er glade for at de kan hjælpe andre

Tre af Mødrehjælpens frivillige. Foto: Ole Kæhler
Tre af Mødrehjælpens frivillige. Foto: Ole Kæhler
9. april 2024 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Lilly Hansen har været med i Mødrehjælpen, siden der for syv år siden foreningen åbnede butik med genbrug i Perlegade.

Den første butik lå lidt tættere ved det tidligere Føtex og i april 2021 rykkede de frivillige hele molevitten til den nuværende butik ved Rønhaveplads, hvor den ekstra plads gør, at alle de gode ting, sager og tøjet er lettere at overskue for kunderne. Det er en bedre beliggenhed,der er lagerplads i kælderen og der er LED-lys, så foreningen sparer på elregningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg klarer forskellige opgaver i butikken og så står jeg for Ny Strik, som er en gruppe, der strikker for Mødrehjælpen. Strik er igen blevet utroligt populært”, siger Lilly Hansen, som er med i Mødrehjælpen, fordi hun gerne vil have noget at bruge tiden på.

“Vi har et rigtigt godt sammenhold og så er vi glade for vores butik. Jeg vil lige fortælle, at Mødrehjælpen betyder, at vi især hjælper mødre, altså udsatte børnefamilier i lokalområdet. Det betyder altså ikke, at det er en butik, som er forbeholdt enlige mødre. Alle både kan og må rigtigt gerne handle i Mødrehjælpen eller donere brugt tøj, legetøj og andet til os”, siger Lilly Hansen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lone Christensen har været frivillige siden 2018.

“Og jeg er med i Mødrehjælpen, fordi jeg blev shaghajet af Lilly Christensen og jeg hjælper med at vaske det brugte tøj, som bliver doneret til os og hænger det ind i butikken, hvor jeg også ekspederer”, siger Lone Christensen.

“Jeg overvejer også at komme med i bestyrelsen, hvor jeg lige nu er suppleant”.

Anette Mortensen fortæller, at hun hjælper til i butikken hver anden tirsdag og det har hun gjort i et halvt års tid.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er den eneste af os, der har arbejde ved siden af og hver anden tirsdag hjælper jeg med at gøre tøj og legetøj klar til butikken. Når jeg går på efterløn, så kan jeg kommer her lidt mere”, siger hun.

“Når jeg kører hjem herfra, så er jeg altid glad, fordi jeg har gjort en indsats for at hjælpe nogle mennesker, der ikke har det let. Det gi’r mig rigtigt meget”, siger Anette Mortensen.

Frivillige gør rigtigt meget for at hjælpe andre – og de får også rigtigt meget igen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er 24 frivillige i Mødrehjælpen og vi kan sagtens være flere. Du kan komme og hjælpe fra nogle få timer en gang i mellem og op til lige så mange, som du synes, du har overskud til. Det er en rigtig god måde at få dig et netværk på og vi skal nok tage rigtigt godt imod dig, så du bliver en del af vores fællesskab”, siger de tre kvinder fra Mødrehjælpen i Sønderborg.

21. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Skal Sønderborghus tages af salgslisten?

21. maj 2024 Kultur

I sommeren 2022 besluttede Byrådet at sætte en række kommunale bygninger til salg, så der kunne spares penge, men nu opfordrer forvaltningen til, at Byrådet tager to bygninger af salgslisten. Det drejer sig om Sønderborghus og også Riecks Arkæologiske Stensamling i Svenstrup. Forvaltningen har talt med bestyrelsen i Sønderborghus, der ikke ønsker at overtage bygningerne […]

Læs mere...