Kvinderne tanker ny energi og livsglæde

17. november 2014 Uncategorized

Der er en hel del mennesker, der har opdaget, at det giver energi, når der bruges energi. Der er dem, der tanker op med en løbe- eller cykletur og så er der en del, der har opdaget, den ekstra gevinst, der ligger i at være med på et hold. Blandt dem finder vi gymnastikinstruktør Rosa Andreasen, der mandag aften stod for gymnastikken i AGS’ sal.

IMG_4370

“Det er bare herligt at kommer her og have det sjovt under træningen og se pigerne gå glade hjem”, siger Rosa Andreasen til SønderborgNyt. Hun udgør halvdelen af trænerstaben på holdet, der er for kvinder mellem fra 18 år og opad.

“Jeg tror de ældste er 36-37 år”, siger hun.

Rosa Andreasen er glad for at give noget tilbage til gymnastikken.

Rosa Andreasen er glad for at give noget tilbage til gymnastikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rosa Andreasen har selv dyrket gymnastik i omkring 33 år. Siden hun gik i 7. klasse, har hun været instruktør. En frivillig indsats, hun ikke kunne drømme om at give slip på.

“Det giver mig meget, når jeg ser, at gymnasterne bliver bedre og bedre. Jeg oplever jo, at jeg giver noget tilbage til idrætten, som har givet mig så meget”, siger hun.

Gymnastikpigerne

På sidelinien sidder Louise og Rikke, som ikke kan deltage i mandagens træning. Om det er en forkølelse eller nogle småskader, der gør, at de sidder varmer bænken, vides ikke. Men fællesskabet med holdet kan heldigvis sagtens opleves fra sidelinien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har altid gået til gymnastik”, siger Rikke.

“Det er jo ligesom en livsstil”, mener Louise. Hun oplever, at hun bliver ved med at udvikle sig i øvelserne.

“Det er også herligt, vi er i gang hele året og at vi konstant udvikler os. Både individuelt og som hold”, siger Rikke.

Hvert forår deltager holdet i den store opvisning, hvor de fleste gymnastikhold fra Sønderborg er med.

Bænkevarmerne Louise og Rikke kalder gymnastik for en livsstil.

Bænkevarmerne Louise og Rikke kalder gymnastik for en livsstil.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Opvisningen kræver stor præcision og meget koncentration. Der er ti minutter til at levere det bedste i”, siger begge gymnaster.

Herligt hold

“På holdet er der gymnasiepiger og også nogle, der både er gift og har børn. Altså er det et ret blandet hold og det giver en dejlig energi”, siger Rikke.

Hele flokken er fælles om at skulle forbedre deres teknik, præstationer og de skal have programmer, der fylder musikken ud.

På mandage er det et fælleshold med gymnaster fra Vidar Gymnastik, Ulkebøl Gymnastik og Dybbøl Gymnastik, der samles i AGS-salen, hvor de sender humøret nogle trin op på skalaen og fylder kroppen med ny energi.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
19. januar 2022 COVID-19, REGIONALT

Regionen inviterer til fjerde stik

19. januar 2022 COVID-19

Regionens sygehuslæger vil i de kommende dage begynde at henvise de patienter, som opfylder kriterierne til en 4. Corona-vaccination. Hvis sygehuslægen vurderer, at det er relevant med en 4. vaccination, vil man fra midten af den kommende uge og frem modtage en invitation i sin e-Boks. Man skal derfor ikke selv kontakte egen læge med […]

Læs mere...