Kvinderne tanker ny energi og livsglæde

17. november 2014 Uncategorized

Der er en hel del mennesker, der har opdaget, at det giver energi, når der bruges energi. Der er dem, der tanker op med en løbe- eller cykletur og så er der en del, der har opdaget, den ekstra gevinst, der ligger i at være med på et hold. Blandt dem finder vi gymnastikinstruktør Rosa Andreasen, der mandag aften stod for gymnastikken i AGS’ sal.

IMG_4370

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er bare herligt at kommer her og have det sjovt under træningen og se pigerne gå glade hjem”, siger Rosa Andreasen til SønderborgNyt. Hun udgør halvdelen af trænerstaben på holdet, der er for kvinder mellem fra 18 år og opad.

“Jeg tror de ældste er 36-37 år”, siger hun.

Rosa Andreasen er glad for at give noget tilbage til gymnastikken.

Rosa Andreasen er glad for at give noget tilbage til gymnastikken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rosa Andreasen har selv dyrket gymnastik i omkring 33 år. Siden hun gik i 7. klasse, har hun været instruktør. En frivillig indsats, hun ikke kunne drømme om at give slip på.

“Det giver mig meget, når jeg ser, at gymnasterne bliver bedre og bedre. Jeg oplever jo, at jeg giver noget tilbage til idrætten, som har givet mig så meget”, siger hun.

Gymnastikpigerne

På sidelinien sidder Louise og Rikke, som ikke kan deltage i mandagens træning. Om det er en forkølelse eller nogle småskader, der gør, at de sidder varmer bænken, vides ikke. Men fællesskabet med holdet kan heldigvis sagtens opleves fra sidelinien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har altid gået til gymnastik”, siger Rikke.

“Det er jo ligesom en livsstil”, mener Louise. Hun oplever, at hun bliver ved med at udvikle sig i øvelserne.

“Det er også herligt, vi er i gang hele året og at vi konstant udvikler os. Både individuelt og som hold”, siger Rikke.

Hvert forår deltager holdet i den store opvisning, hvor de fleste gymnastikhold fra Sønderborg er med.

Bænkevarmerne Louise og Rikke kalder gymnastik for en livsstil.

Bænkevarmerne Louise og Rikke kalder gymnastik for en livsstil.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Opvisningen kræver stor præcision og meget koncentration. Der er ti minutter til at levere det bedste i”, siger begge gymnaster.

Herligt hold

“På holdet er der gymnasiepiger og også nogle, der både er gift og har børn. Altså er det et ret blandet hold og det giver en dejlig energi”, siger Rikke.

Hele flokken er fælles om at skulle forbedre deres teknik, præstationer og de skal have programmer, der fylder musikken ud.

På mandage er det et fælleshold med gymnaster fra Vidar Gymnastik, Ulkebøl Gymnastik og Dybbøl Gymnastik, der samles i AGS-salen, hvor de sender humøret nogle trin op på skalaen og fylder kroppen med ny energi.

Artiklen fortsætter under annoncen

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. september 2023 Samfund, Sønderborg

Center for Verdensmål inviterer børn og voksne til motionsdag

23. september 2023 Samfund

Fredag den 13. oktober er der både skolernes Motionsdag og Danmarks Motionsuge. Center for Verdensmål samarbejder med fire skoler, Sønderborg Familie og Firma Sport, legepladsproducenter Kompan, Chris MacDonald fra Just Human og Sønderborg Forsyning. Om formiddagen er målgruppen børn og unge og om eftermiddagen er det virksomheder. Arrangementet finder sted ved den gamle militære forhindringsbane […]

Læs mere...