Lænken – et fællesskab uden alkohol

24. august 2020 Sønderborg

I Sønderborg har Lænken et lokale i Bjerggade og her samles foreningens medlemmer i aftentimerne mandage og torsdage – og medlemmerne er tidligere misbrugere og pårørende til misbrugere.

“Når man stopper med at drikke, så lander man i et tomrum, hvor den tid, der gik med at tømme flasker skal fyldes ud med noget andet. Og Lænken er et tilbud om samvær uden alkohol”, siger formanden, Rikke Pedersen, til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Lænken handler det om at være sammen – og ikke om behandling.

“Så kommer der nogle, som har brug for alkoholbehandling, så kan vi guide dem til den hjælp, som de har brug for”, siger Rikke Pedersen og tilføjer, at det samvær, der er i foreningen, gør det lettere for medlemmerne at blive ved med at være ædru.

“Fællesskabet er med til at give tidligere misbrugere et nyt liv og når de pårørende også er med, så er det fordi, de er en vigtig del af den tidligere misbrugers liv”.

Der er en del ture ud af foreningslokalet og forleden var medlemmerne inviteret til bowling og buffet i Bowl’n’Fun i Sønderborg.

“Ledelsen i Bowl’n’Fun synes, at vores forening har en vigtig opgave, så vi blev inviteret kvit og frit”, siger Rikke Pedersen, der har sat spiritusflaskerne på hylden.

Vil du vide mere om Lænken – og høre, hvordan du kan få glæde af fællesskabet – så kan du ringe på telefon 2078 7868 eller skrive en mail og sende den til soenderborg@laenken.dk

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk