Landbruget får deres afløb kigget efter

13. september 2014 Erhverv

Pressemeddelelse:

Landbrugsafdelingen besøger en stribe landbrug i Sønderborg Kommune i uge 40 og 41. Det sker som led i en kampagne om afløbsforhold.

Det sker ind i imellem, at der sker forurening af fx jord eller vandløb, fordi en landmand ikke har været opmærksom på reglerne omkring indretning af afløb, eller fordi et afløb har været placeret uhensigtsmæssigt – fx for tæt på en gyllebeholder eller en ensilageplads.

Landbruget skal have styr på deres afløb.

Landbruget skal have styr på deres afløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

  • Det primære formål med den aktuelle kampagne er, at gøre landmændene opmærksomme på risikoen for forurening via afløb på ejendommen, siger Frode Sørensen, formand for teknik- og miljøudvalget i Sønderborg Kommune.

De fleste landbrug har godt styr på miljøforholdene, men afløbsområdet er et af de områder, hvor landbrugsafdelingen ofte ser muligheder for forbedringer.

  • Vi kører ud og kigger på afløbsforholdene omkring møddingspladser, ensilagepladser, vaskepladser og lignende. Besøgene bliver målrettede tilsyn. Vi går tur rundt om bygningerne og et tager et kig på bl.a. husdyrgødningslagrene. Vi varsler ikke, inden vi kommer. Formålet er, at få et aktuelt billede af landbrugets drift. Tilsynet afsluttes med, at vi udfylder og afleverer et tilsynsskema til landmanden. Det vil fremgå af skemaet, om vi har fundet forhold, der skal forbedres, fortæller afdelingsleder Else Libach Hansen.
  • Artiklen fortsætter under annoncen

Forventningen er, at det forstærkede fokus på dette område, vil få landmændene til at gennemgå deres afløbsforhold og kontrollere afløb, som de måske ikke ved, hvor fører hen. Landmændene bør også overveje, hvilke foranstaltninger de kan tage i brug for at reducere omfanget af en miljøskade, hvis uheldet skulle være ude.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. maj 2023 Politik, Sønderborg

Tag dit barn med til demonstrationen – den foregår i ro med ordentlig tone

30. maj 2023 Politik

Mød op til demonstration i dag, tirsdag, kl. 18.30 på Jyllandsgade 30, hvor politikerne fra Børne- og Uddannelsesudvalget holder møde kl. 19.00. Fra kl. 16.30 laves plakater i billedkunstlokalet på Ulkebøl Skole. Materiale medbringes. Samlet går vi til Jyllandsgade, ellers mød op på Jyllandsgade kl. 18.30, skriver skolebestyrelsen fra Ulkebøl Skole. Den store gruppe af […]

Læs mere...