Landets næstbedste jobcenter handlede i strid med lovgivningen

25. marts 2015 Samfund

Jobcenter i Sønderborg skal igen igennem de sygedagpengesager, hvor de har stoppet udbetalingen. Det skyldes, at Ankestyrelsen har afgjort, at Sønderborg Kommune i 59-årige Alice Hansen sygedagpengesag har handlet i strid med lovgivningen.

dk/wp-content/uploads/2014/01/tim-hansen-300×260.jpg” alt=”Direktør Tim Hansen sætter Jobcenter i gang med at gennemgå sygedagpengesager påny.” width=”300″ height=”260″ /> Direktør Tim Hansen sætter Jobcenter i gang med at gennemgå sygedagpengesager påny.

“Vi tager afgørelsen til efterretning og gennemgår de øvrige sager endnu en gang”, siger direktør i landets næstbedste Jobcenter, Tim Hansen i en mail til dr.syd.

59-årige Alice Hansen fra Sønderborg har af flere læger fået diagnoserne stress, depression og slid i både nakke og skuldre.

Alligevel har Sønderborg Kommune erklæret hende rask nok til at tage arbejde med visse skånehensyn og smækket kassen i.

I Sønderborg kommune understregede direktør på området Tim Hansen tidligere, at man har fulgt de gældende sygedagpengeregler.

Flere sydjyske kommuner misbruger loven om sygedagpenge.

Så klar er kritikken fra Fagforbundet 3F, der oplever et boom af sager, hvor kommunerne udnytter sygedagpengelovens paragraf syv om arbejdsdygtighed.

For mange kommuner stopper ifølge 3F uretmæssigt for udbetalingen af sygedagpenge til borgere, der ikke er raske nok til at tage et job.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk