Landsbyforum vil sende 18 mand til Folkemødet

24. november 2016 Politik

På baggrund af visionen om, at Sønderborg skal være førende i landet, når det drejer sig om at sikre gode levevilkår, arbejdspladser og vækst i landdistrikterne, så deltog 19 repræsentanter fra Landsbylaugene, Landsbyforum og Sekretariat for landdistrikter ved Folkemødet på Bornholm 2016.

Deltagerne har evalueret på indtrykkene, og på denne baggrund ønsker Landsbyforum at sende max. 18 personer til Folkemødet i 2017 med det primære formål, at deltage som meningsdanner i andres debatter og synliggøre landdistriktsarbejdet i Sønderborg kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der blev ved deltagelsen af 19 personer fra Landsbyforum, landdistriktsudvalget og forvaltningen ved Folkemødet 2016, bevilliget i alt 45.000 kr. Dette beløb var fordelt på følgende poster: kr. 27.000 kr. til overnatning og transport, kr. 10.000 kr. til ”På-gensyn-pakke” i form af ”VM i Synnejysk” som indslag i landdistriktsteltet, og endelig 8.000 kr. til deltagelse i fællesteltet: ”Det landdistriktspolitiske telt”.

I prisen var der mulighed for, at Landdistriktsudvalget kunne være vært ved en debat samt deltage i flere panel-debatter om aktuelle emner i landdistrikterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landdistriktsudvalget har igen fået mulighed for at deltage i ”Det fælles landdistriktspolitiske telt 2017” og være vært ved et debatoplæg. Emnet vil denne gang være ”Benefit 4 Regions”.

Forvaltningen indstiller, at der sættes 60.000 kr. af til 18 deltagere fra Landsbylaugene, Landsbyforum og Landdistriktsudvalget, idet byrådsmedlemmer sikres deltagelse på anden vis.

Nu skal det politiske udvalg så tage stilling til sagen på et møde den 1. december.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. maj 2022 Erhverv, Sydals

Ved Lysabild bygges der en solcellepark som tager hensyn til biodiversiteten

25. maj 2022 Erhverv

Nordic Solar vil have mere fokus på biodiversitet i solparker. Den danske solenergivirksomhed tog forleden første skridt til en ny stor solpark på Als og den er udviklet med et særligt hensyn til biodiversitet i området på og omkring parken. Borgmester Erik Lauritzen, biodiversitetskonsulenter og Nordic Solar tog første spadestik til biodiversitetsprojektet for den nye […]

Læs mere...