Landsdækkende Radio 24 Syv i Alsion – og ikke altid i København

9. februar 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Torsdag rykkede Radio 24 Syv indenfor i Alsion og sendte live til hele Danmark derfra.

Claus Cancel og Kaare Svejstrup sender landsdækkende Radio 24 Syv fra Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er lidt kede af den kritik med, at Radio 24 Syv er en såkaldt københavner-radio, så nu er vi her”, siger Kaare Svejstrup fra Radio 24 Syv til SønderborgNYT.

“I dag er ret let at sende live-radio fra alle mulige steder, fordi der ikke kræves så meget udstyr”, siger Claus Cancel. Og redaktionsmøder kan holdes via Skype, så der hele tiden er tæt kontakt mellem de udsendte radioreportere og hovedredaktionen.

Altså gav det ikke store problemer eller udfordringer for Radio 24 Syv at lave et lille live-studie i Alsion og invitere folketingspolitiker Benny Engelbrecht indenfor.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes da, det er fint, jeg kunne være med i et landsdækkende medie uden at skulle tage til København”, siger Benny Engelbrecht til SønderborgNYT.

Det er Benny Engelbrecht, der har sagt, at det er tankevækkende, de landsdækkende medier ikke har redaktioner i provinsen og flere historier fra livet udenfor hovedstaden.

Benny Engelbrecht i landsdækkende radio fra Sønderborg – og ikke København. Foto: Sofie Rye.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så det er helt fint, Radio 24 Syv reagerer på min provokation. Mediemæssigt er vi fint dækket ind i Sønderborg og resten af det sydjyske. Men det er regionale og lokale medier. For eksempel har Berlingske ikke en redaktion udenfor København og det gælder også andre landsdækkende medier”, siger Benny Engelbrecht.

At der er mere fokus på København end provinsen giver Benny Engelbrecht et eksempel på.

“Forleden skulle Borgerrepræsentationen beslutte, om Paladsbiografen i København skal rives ned eller bevares. TV2/News havde en reporter stående foran Palads og fortælle historien. De landsdækkende medier stod ikke foran Ewers Pakhus, dengang vores Byråd skulle beslutte, om det skulle bevares eller rives ned”, siger folketingspolitikeren og tilføjer, at det er redaktionerne, der vælger, hvad der er vigtigt at have med.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og det er sjovt, at scenariet med Ewers Pakhus ikke vægtes, mens en biograf i København vægtes, når den politiske udfordring er præcis den samme”.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juni 2022 112, Sønderborg

Politiet er klar til at hente borgere der udebliver fra Fogedretten

27. juni 2022 112

I øjeblikket behandler fogedretterne i Syd- og Sønderjylland mange sager, hvor borgere skal møde op for at få deres udestående afgjort. Desværre er der personer – primært skyldnere – som udebliver, og som politiet derfor må anholde for at sikre, at de møder op i retten, skriver politiet i en pressemeddelelse. Politiet i Sønderborg har […]

Læs mere...