Lang og storslået koncertaften på Musikskolen

30. januar 2016 Kultur

Mads Fuglsang Ryborg havde taget turen hjem fra København til Als fra København, hvor han er i gang med at uddanne sig på

jpg” alt=”Mads Fuglsang Ryborg og Sigrid Matilda Thordsen.” width=”300″ height=”230″ /> Mads Fuglsang Ryborg og Sigrid Matilda Thordsen.

musikkonservatoriet og med sig havde han Sigrid Matilda Thordsen.

Mads Fuglsang Ryborg satte sig ved klaveret og spillede, mens Sigrid Matilda Thordsen sang opera.

De to kunstnere er i fuld gang med at uddanne sig – og Mads Fuglsang er bare en ud af rigtigt mange fra Musikskolen i Sønderborg, der kommer videre med musikken.

“Tro nu ikke at alle vores MGK-elever og kursister får en karriere, hvor alt handler om musik. Det er slet ikke meningen. Det er også fint, hvis man kommer her og lærer og så bare hygger sig med sin musik ind imellem”, siger Thomas Ousager, en af underviserne, til SønderborgNYT.

Skøn blanding

Musikskolen i Sønderborg bød på en musikoplevelse af de længere. Hele otte timer med afvekslende musik, der blev IMG_7860leveret af skolens egn elever og kursister. Professionelle og tidligere elever, der nu er i gang med at blive endnu dygtigere på et af landets musikkonservatorier.

“Jeg ved i særdeleshed anbefale, at I allesammen bliver hele aftenen – og jeg vil især fremhæve alle musikerne”, siger musikskolelærer Henrik Cornelius Hansen og forklarer, det er vigtigt, vi giver os selv lov til at atge rundt og opleve livemusik.

“Musikere skal have publikum, så husk at tage til koncerter, når musikforeningen, Alsion, jazzclubben og andre arrangerer. Det er nemlig publikum, der holder det hele i gang”, siger Henrik Cornelius Hansen.

Mening for eleverneIMG_7839

På flere af ugens hverdage møder elever og kursister på musikskole, hvor der øves og øves.

“Men til en koncertsdag som denne, så prøver de at øve op til noget bestemt. Nemlig at gå ind foran et publikum og gøre sig umage og det er en helt special proces”, siger Thomas Ousager. Nogle af eleverne kommer ud fra koncertsalen og virker meget lettede og andre med en fornemmelse af, at det kunne have gået bedre.

billede

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk