Ledige er hårdt ramt af stress

21. marts 2018 Politik

Folk uden job er langt hårdere ramt af stress end dem, der går på arbejde.

Det fremgår af Den Nationale Sundhedsprofil 2017, der med svar fra 180.000 danskere er det officielle Danmarks bedste bud på, hvordan befolkningen har det.

Samlet set lever hver fjerde dansker med et højt stressniveau i hverdagen, men det dækker over store forskelle.

Mens det gælder for 19 procent – eller cirka hver femte – af de beskæftigede, så er hele 47 procent af de arbejdsløse ramt, skriver Politiken.

Artiklen fortsætter under annoncen

Næsten hver anden dansker uden job har altså et højt stressniveau.

“Arbejdsløse er kastet ud i en meget usikker og uforudsigelig situation, der rammer selvværdet hårdt. De får en følelse af, at de ikke duer til noget, at de ikke kan bruges af andre. Det er den direkte vej til dårlig mental sundhed”, siger psykiater Anne Lindhardt, formand for Psykiatrifonden til avisen.

Mødes med mistillid

Samtidig understreger hun i lighed med en stribe andre fagfolk, at arbejdsløse er underlagt en række krav fra myndighederne, som ofte øger stressniveauet betydeligt. Krav er fair, men pisken er blevet stærkere end guleroden, vurderer hun og siger, at der er en ‘indgroet mistillid fra systemets side med krav om møder og et bestemt antal ansøgninger’.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. november 2021 Kultur, Sønderborg

En aften fyldt med Harry Potter-filmenes magiske og vidunderlige musik

28. november 2021 Kultur

Musikken og skuespiller Chris Rankin, der havde rollen som Percy Weasley i Harry Potterfilmene, gjorde lørdagens koncert i Alsion uforglemmelig for alle de mennesker, som havde købt en billet, så de kunne nyde filmens vidunderlige musik og mindes. En fyldt koncertsal kom med på en musikalsk rejse ind i en magisk verden med venskab, eventyr, […]

Læs mere...