Leif Maibom leverer en revy med masser af gode pointer

1. juni 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Premieren på Sønderborg Sommerrevy årgang 33 blev sluttet af med stående bifald – og det var bestemt velfortjent efter en lang række numre med fine pointer, der fik publikum til at grine af politikere, sjove situationer og sig selv. Måske skyldes en del af bifaldet også den lettelse, som det er, at det går Thorleif rigtigt godt.

Thorleif er trukket i festtøjet.

Thorleif er trukket i festtøjet.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg blev jo fyret som P-vagt, fordi jeg lige havde skrevet ni biler på under et minut. Bilforhandleren blev tosset og smed mig ud fra udstillingen, siger Thorleif. Han kom hetl tilfældigt ind på scenen for at høre, om der ikke er en blandt publikum, der lige har 30-40 liter flødeskum med.

– Jeg har lavet en lagkage på fire kvadratmeter. Konen er inde i og det er meningen, hun skal springe op af kagen præcis klokken 12, når en ældre herre fylder 80, siger Thorleif. Han fortæller, at den ældre mand er gift med en pige på bare 20 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Det eneste de to har tilfælles er, at de begge fik nye tænder for 12 år siden, siger Thorleif, der nu er festarrangør.

Starter i Zoologisk Have

Revyen begynder med, at eksotiske dyr kommer rundt på scenen – og da en giraf pludselig viser sig, så advarer de andre dyr. Det er ikke kun alverdens medier, der gik helt i selvsving, da giraffen Marius blev aflivet. Dyrene blev også chokerede:

Zoologisk Have er ikke trygt for dyr.

Zoologisk Have er ikke trygt for dyr.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Vi var taget i Københavns Zoo, fordi vi troede, der var trygt og rart, men så skød de Marius, siger et af dyrene.

Dét, at der skydes dyr i en zoologisk have optog os alle sammen og vi snakkede frem og tilbage om stakkels Marius – og glemte for en tid de sultende i Afrika og det faktum, at vi har soldater i verdens brandpunkter.

Asserballe tæt på farvel

Carsten Hansen, minister for by- bolig- og landdistrikter, har bestemt sig for, at Asserballe skal jævnes med jorden. Og det er de jo ikke meget for i den lille landsby. Det viser sig, at er Asserballes borgere parat til at udnytte, at Heine er dum, så kan landsbyen ikke udslettes.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Heine er det største fæ i Asserballe, så graver vi ham ned, så er der danefæ i jorden og så skal alt bevares. Han får en cykelpumpe og en madpakke med, så han klarer sig.

– Jeg vil altså hellere arbejde på, at malkepigen kan få en rolle i tv-serien De Unge Mødre, siger Heine.

Polle fra Snave

Jens Andersen, kendt som Polle fra Snave i tv-reklamer er ny mand på holdet og han gør det virkeligt godt.

1813 - hold forbindelsen til taletidskortet er tomt.

1813 – hold forbindelsen til taletidskortet er tomt.

Artiklen fortsætter under annoncen

På flotteste vis giver han den i rollen som en mand, der mente, der var et eller andet med hjertet.

– Og så drejede jeg 1813 og fik at vide, jeg er nummer 282 i køen, siger patienten.

– Jeg havde smerter ved hjertet og kunne slet ikke komme op af stolen, men snart var jeg nummer 8 i køen.

– Pludselig sagde en stemme i telefonen: Dit taletidskort er tomt. Tank op for at fortsætte.

Jens Andersen fortæller, at det ikke har været let for ham at være kendt som Polle fra Snave, når nu han i virkeligheden er en anden.

– Da jeg sagde til Leif Maibom, jeg hedder Jens Andersen, så spurgte han: Hvem?

– Så sagde jeg Polle fra Snave – og så vidste han det.

– Og så tænker jeg på, hvad Amalie, Gustav og de andre reality-stjerner gør – de er kendt som sig selv – uden de kender sig selv.

Løkke og Hjort er på vej

Løkke og Hjort

Løkke og Hjort

I revyen fandt vi ud af, at Lars Løkke og Claus Hjort er klar til at tage magten tilbage ved næste valg. De føler sig ligesom sikre på, at vælgerne har glemt sidste gang, de havde den.

– Vælgerne snakker tøjkøb og bilag og det er jo småpenge i forhold til, hvad det kostede staten, vi sad vi roret, siger Claus Hjort.

– Og så snakker de om rejserne i GGGI og hvad så… Jeg har sgu’ aldrig interesseret mig for miljøet, siger Lars Løkke.

Begge glæder sig åbenbart til igen at få hver et ministerium, så de rigtigt kan bruge penge.

Hvad med os selv

To smågrise løber på scenen og klager over, deres haler blev klippet af uden bedøvelse – og der var også noget med forholdene på gården, der ikke levnede plads til en smule dyrevelfærd.IMG_9142

Trine Gadeberg og Jeanne Brüel fik ridset grises opvækst grundigt op – og så viste det sig, at det slet ikke er landsmændene, der er skurkene i den sag. Heller ikke regler og paragraffer eller politikere.

– Sådan er det bare, når forbrugerne ikke vil betale mere for maden, siger grisene. Publikum grinede og klappede – og måske tænkte en og anden, at hvis vi vil, så er det muligt, at gøre grisenes liv lidt bedre.

Det er nemlig os forbrugere, der bestemmer prisen. Og det er prisen, der gør grisenes liv godt eller skidt.

Kort og godt

Har du ikke en billet til Sønderborg Sommerrevy, så køb endelig en. Revyen er alle pengene værd. Du får Helle Thornings 1. maj tale, en forklaring på forskellene mellem blå og rød blok, fornøjelsen af at opleve, at en undersøgelseskommission faktisk bliver færdig med sin undersøgelse og meget mere med for pengene.

Alt sammen serveret af et pragtfuldt skuespillerhold, der alle sammen mestrer den kunst, som det er skifte rolle igen og igen.

Og platformen, som det hele servres på, er flot sat sammen af en dygtig scenograf og driftsikre håndværkere, mens andre opgaver klares med stor faglig dygtighed af koreograf, instruktør, lysdesigner, tøjdesigner og frisør.

Og netop at både skuespiller, musikken og rammerne spiller så godt sammen, giver en oplevelse, der på alle måder gør rent ind.

billede

 

17. april 2024 Politik, Sønderborg

Målsætningen med 77.000 indbyggere i 2030 holder ikke, siger politikere

17. april 2024 Politik

På mødet i Økonomiudvalget i dag, onsdag, blev der lagt en befolkningsprognose på bordet. Den bygger på tal fra Danmarks Statistik og de viser en befolkningsfremgang på 28 personer frem til 2028. Byrådet arbejder hen imod, at der er 77.000 indbyggere i Sønderborg Kommune i 2030. ”Årets befolkningsprognose understreger med al tydelighed, at vi ikke […]

Læs mere...