Leif Maibom styrer Herrefrokosten

11. juli 2013 Uncategorized

Når der er 1888 herrer samlet omkring borde, hvor der både er mad, øl og snaps, så kan det være lidt svært at sikre, at taler holdes til tiden og musikken spiller de rigtige numre, når det er deres tid. Men den opgave løser Leif Maibom, der er en af rigtigt mange frivillige, der er med til at få Ringriderfesten til at køre.

Leif Maibom må lade Johnna blive hjemme, når han skal til herrefrokost på mandag.

Leif Maibom må lade Johnna blive hjemme, når han skal til herrefrokost på mandag.

– Det er femte gang, jeg er toastmaster til Herrefrokosten. Nogle mennesker mente, det var helt naturligt, jeg tog over efter Jesper Rosanes, fordi jeg havde skrevet alle hans oplæg tidligere, siger Leif Maibom, der er glad for, at han kan bidrage til den store begivenhed, som Ringriderfesten er.

Bunden opgave

Hele Ringriderfrokosten kører efter en plan, hvor intet overlades til tilfældighederne. Det ligger fast, hvem der skal tale og også hvornår og hvor længe.

– Jeg har printet en minutplan ud og min opgave er at sørge for, at den holder – og så skal jeg sørge for, at de mange frokostdeltagere er rolige, så talerne kan blive hørt af alle. Det er den store udfordring, siger Leif Maibom, der selv er vært for revyholdet samt gæster fra København.

– Jeg får ikke snakket med revyholdet eller gæsterne fra København under frokosten. Men helt ærligt, hvor meget ville vi få snakket, selvom jeg sad sammen med dem, siger han.

Fordelen ved stram plan

Leif Maibom nævner, det er en fordel som toastmaster, når programmet er så fast, som det er.

Når Leif Maibom er til Herrefrokost, så er det for at arbejde frivilligt og ikke for at slå sig løs.

Når Leif Maibom er til Herrefrokost, så er det for at arbejde frivilligt og ikke for at slå sig løs.

– Jeg ved nøjagtigt, hvilke talere og musiknumre, jeg skal lægge op til. Og der kommer ingen overraskelser, siger Leif Maibom.

Når der ikke er plads til, at der skrives flere talere på listen, så slipper hele selskabet for at lytte til de gæster, der i slutningen af frokosten føler sig gevaldigt inspirerede til lige at løfte deres røst og drysse guldkorn ud over forsamlingen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk