Leif og Johnna Maibom har klaret deres 35. revysæson

24. juli 2016 Kultur

Lørdag aften stod Leif Maibom, Jeanne Boel, Rikke Buch Bendtsen, Rasmus Krogsgaard og Karsten Jansfort på scenen sammen for sidste gang i Sønderborg Sommerrevys 35. sæson.

Overskriften var Herfra til Folkeligheden og den forestilling blev set af ikke mindre end 22.147 revygæster.

“Det er rigtigt dejligt, så mange mennesker har bakket revyen op”, siger Leif Maibom efter lørdagens forestilling.

“Det er opbakningen fra publikum der gør, at det i det ehele taget kan lade sig gøre at lave revy år efter år”, siger han. Og publikum har været med ham og Johnna Maibom gennem 35 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skøre indfald

Når en revy glider hen over de skrå brædder den allersidste gang, så er det legalt, at skuespiller og andre involverede laver gas med hinanden og det skete selvfølgelig også lørdag aften på Sønderborg Teater på Hotel Comwell.

I et af numrene, der handlede om en aftenskole, der ville satse på de unge, skulle der synges rap og selvfølgelig skulle sangerne bevæge sig som de store rapstjerner gør.

Det betød også, at Leif Maibom og Karsten Jansfort skulle sænke bukselinningen væsentligt mere end de ellers gør – og det gjorde de så.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det kunne godt ses på Jeanne Boel, at hun ikke havde ventet at se Leif Maibom have dametrusser på.

Johnna Maibom fik pludselig en rolle

I en sketch spillede Leif Maibom en præst, der lige var smuttet fra kirken og over på den altid nærliggende bodega. Han kunne ikke huske, hvorfor han kom, men bestilte så en pilsner, så han kunne holde svimmelheden vedlige.

“Vi har prøvesmagt seks flasker altervin kirketjeneren og jeg. Han er altså afholdsmand, så jeg smagte det hele. Og vi tømte flaskerne for at være sikre på, der ikke er bundfald”, siger præsten til bodega-tjeneren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pludselig kommer han i tanke om, der er altergang i kirken og at han var kommet for at låne en flaske rødvin.

Inden han når at slingre afsted, så kommer den brud, han har døbt og den brudgom, han har kastet jord. Pudsigt nok er de glade for at have fået et uforglemmeligt bryllup. Og et står slet ikke i manuskriptet.

Der står heller ikke, at brudens mor, skulle være vildt begejstret for præsten og komme løbende ind og kysse og omfavne ham. Den rolle havde Johnna Maibom pludselig fået – eller taget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hilsen fra skuespillere gennem årene

Midt i sketchen, der allerede var kørt af sporet, bliver der pludselig sagt tak til både Leif og Johnna Maibom for den indsats, som de to har bidraget med gennem hele 35 år – et livsværk, der har fået andre til at grine og have det sjovt.

“I er også så helt fantastiske til at tage jer rigtigt godt af os”, sagde de skuespillere og musikere plus scenearbejdere, der stod på scenen – og det samme med sagt i en række videoklip af skuespillere, der tidligere har været med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Hertz tilbage i Sønderborg

Jan Hertz har tidligere været instruktør for Sønderborg Sommerevy og lørdag aften tog han en tur på scenen.

Det var i Leif Maiboms sang om den tidligere prinsgemal og nu blot prins. Nemlig Henrik, der jo er gået på pension og naturligvis er faldet i indtægt. Helt ned til bare otte millioner kroner om året.

Jan Hertz kommer pludselig på scenen som Dronning Margrethe, der leder efter sin prins.

“Jeg har dine penge med, så det er på tide, du kommer ud af skabet”, lyder det fra dronning Jan Hertz, der også har taget en orden med.

“Det er årets revykonge-elefantorden”.

Tryllekursus

Den tryllende kok, Henning, kommer på scenen for at redde resterne af det trylleshow, som Karstens Jansfort havde kastet sig ud i.

Faktisk skulle der have været trukket hvide duer frem fra lommer og andre gemmer. Men det er nu en gang sådan, at når en tryllekunstner af en betydelig størrelse falder, så kan det koster de stakkels duer livet – og det var lige det, som det gjorde i Herfra til Folkeligheden.

I slutningen af nummeret kom Henning ind på scenen og gav Karsten Jansfort et lille kursus, så han er bedre rustet, hvis han igen skal trylle på en scene.

 

 

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. september 2022 Erhverv, Sønderborg

Ungt par ved roret på The Grand Café på Rådhustorvet

29. september 2022 Erhverv

Hos The Grand Café på Rådhustorvet skydes efteråret i gang med et helt nyt koncept, og fra i morgen, fredag, vil der derfor være spareribs ad libitum på deres menukort hver fredag og lørdag i hele oktober måned. Det er de nye medejere, Freja Stage og Michael Ravnsbjerg Holm, der har valgt at udvide menukortet […]

Læs mere...