Leif og Johnna Maibom fik Harlekinprisen i hænderne

28. februar 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Det var en gruppe forventningsfulde sponsorer, der tidligt tirsdag samledes for at møde manden, der skulle modtage Harlekinprisen 2017, indstiftet af direktør Ernst Trillingsgaard fra Aalborg Kongres & Kultur Center. Leif Maibom er navnet, og alle forventede en fornøjelig morgenstund med revyforfatteren, skuespilleren, instruktøren, direktøren, sangskriveren, klummeskribenten og prisvinderen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ernst Trillingsgaard mellem Leig og Johnna Maibom. Foto: Aalborg Kongres og Kulturcenter.

“Ja, jeg håber da, det her kommer til at gå bedre end til Oscaruddelingen, så der ikke står Flemming Krøll på Harlekinprisen”, sagde en morgenmunter Leif Maibom.

I de næste 30 minutter fortalte Maibom om hans og hustruens, Johnnas, tur fra katederet til humorens verden. Begge er uddannede lærere, men skiftede kateder i Sønderjylland ud med revyens verden – og de to åbner denne sommer den 36. sæson for deres succesrige Sønderborgrevyen.  Udover egen revy har Leif Maiboms karriere bragt ham forbi mange andre danske sommer- og vinterrevyer, blandt andre Aalborg Vinterrevy, hvor han har medvirket fem gange og mange, mange gange som tekstforfatter.

Leif Maibom og Johnna forventer fra næste sæson at trappe lidt ned, og lade andre gode og yngre kræfter tage mere og mere over, skriver Aalbogr Kongres og Kulturcenter i en pressemeddelelse.

Harlekin Prisen

Harlekin Prisen tildeles en dansk skuespiller, som har tilført skuespillerkunsten et væsentligt bidrag via sit årelange engagement eller nytænkende skuespillerkunst, og som har været en levende ambassadør for skuespillerfaget – ikke mindst et ideal for skuespilleraspiranter og yngre skuespillere.

Prisen består af 15.000 kroner samt en Harlekinskulptur i glas udført af glaskunstner Lisbet Lange fra Aalborg.

“De figurer som Leif Maibom har skabt i sin lange revykarriere, både som skuespiller og tekstforfatter, har publikum elsket. Nok allermest den ikke alt for kønne og noget naive Thorleif. Der er latteren altid sikret fra publikum. Leif Maibom er en af landets bedste, som København aldrig rigtig har taget til sig, men det har resten af landet”, siger Ernst Trillingsgaard.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk