Lidl trækker også salmonellakød tilbage

30. september 2014 Erhverv

Supermarkedskæden Lidl trækker tirsdag også et parti hakket oksekød tilbage, der er produceret af Skare Meat Packers i Vejen 13. juni i år.

Tidligere på dagen meddelte supermarkedskæden Aldi, at de trak et parti hakket oksekød tilbage, produceret af Skare Meat Packers i samme tidsrum.

Salmonella

Salmonella

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker, efter at Fødevarestyrelsen har informeret kæderne om, at butikkerne tilsyneladende har fået leveret produkter fra det parti kød fra Skare, som var inficeret med salmonellabakterier.

“Forbrugersikkerheden er for os særdeles vigtig, hvorfor vi gennemfører denne tilbagetrækning, til trods for manglende informationer om det præcise forløb”, skriver Aldi og Lidl i deres pressemeddelelser.

Lidl overvejer derudover det fortsatte samarbejde med Skare Meat Packers.

“Vi afventer fortsat dokumentation fra Skare Meat Packers på, at det salmonellainficerede oksekød ikke er solgt til os”, skriver Lidl i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Viser det sig, at Skare Meat Packers ikke kan fremlægge denne dokumentation, vil vi tage vores fortsatte samarbejde med Skare Meat Packers op til kraftig overvejelse”.

Skare sendte 13. juni kødet ud i butikkerne, men i strid med loven undlod virksomheden at trække produkter tilbage, da et analyseresultat dagen efter viste salmonella. Få dage efter begyndte folk at søge læge, oplyser tv.syd.

Statens Serum Institut (SSI) vurderer, at op mod 130 kan være blevet syge af det hakkede oksekød fra Skare.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det drejer sig om Landlyst hakket oksekød på 500 gram med otte til 12 procent fedt. Det er solgt i Aldi-butikker og Lidl-butikker i hele landet.

Kødet er altså produceret af Skare Meat Packers 13. juni 2014.
Hverken Fødevarestyrelsen eller Skare har villet oplyse danskerne om, hvor kødet fra Skare er blevet solgt, og Fødevarestyrelsen har ikke krævet, at kødet trækkes tilbage.

Dansk Supermarked trak salmonellakødet tilbage mandag og handler ikke længere med leverandøren.

Dansk Supermarked trak salmonellakødet tilbage mandag og handler ikke længere med leverandøren.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ifølge Fødevarestyrelsen er der “tale om fortrolige oplysninger, hvis afsløring vil medføre væsentlig økonomisk skade for virksomheden”.

Desuden var det “den faglige vurdering i Fødevarestyrelsen, at der ikke kunne være noget af det omfattede hakkede kød tilbage hos butikkerne og kun ganske lidt hos forbrugerne i nedfrosset tilstand.”

Mandag valgte Dansk Supermarked også at trække det pågældende kød tilbage samt helt at stoppe samarbejdet med virksomheden Skare Meat Packers.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...