Ligeværd gør status over 2014

8. maj 2015 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Torsdag aften er der generalforsamling i Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg og formand Jørn Thrane gør status over det forgangne år, hvor blandt anden folskeskolernes inklusion har været en udfordring. Det samme har den særligt tilrettelagte undervisning, STU’en.

Jørn Thrane roser Social-og Seniorforvaltningens direktør Bente Larsen.

Jørn Thrane roser Social-og Seniorforvaltningens direktør Bente Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det skal siges, at bestyrelsen og jeg selv kan mærke, der er kommet ny direktør i Social- og Seniorforvaltningen, hvor der nu er mere styr på sagerne til gavn for de unge mennesker”, siger Jørn Thrane. Det betyder blandt andet, at det ikke mere er så godt som umuligt at få et STU-tilbud udenfor kommunegrænsen, hvis det skønnes, at det er det rigtige for den enkelte unge.

Inklusionsdebat

I midten af april havde Ligeværd inviteret til inklusionsdebat i Fords lokaler i Alsgade og målet var at få en fornemmelse af, hvordan det egentlig står til med inklusionen i de forskellige skoler.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der kom ikke nogle svar, som gør, at vi entydigt kan sige, hvordan det står til. I Lysabild arbejdes der ud fra en plan, der sikrer god inklusion, så på Lysabild Skole er det ikke inklusionseleverne, der er den store udfordring for lærerne, men andre elever”, siger Jørn Thrane i sin beretning.

“På Hørup Centralskole skar de så meget ned på støtten til en dreng, at de endte med at vurdere, han har bedst af et specialtilbud”, siger Ligeværdsformanden.

“Jeg er på ingen måde imod inklusion, men den skal ikke ske for enhver pris. Til gengæld er jeg imod de forældre, der kun tænker på deres egen lille prins eller prinsesse – og dem kommer der flere af”, siger Ligeværds formand. Såkaldt stærke forældre reagerer imod at anderledes børn skal flytte lærernes opmærksomhed fra deres barn til et barn med særlige behov.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og hele tanken om inklusion, så er det ret interessant, at tanken kun rækker frem til ungdomsuddannelserne, hvor man i dag lukker døren for alle de, der er bogligt svage. Hvis et ungt menneske ikke kan skrive en rapport, så er det umuligt at blive tømrer eller smed”, siger Jørn Thrane.

Frivillige er velkomne

Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg vil gerne have flere medlemmer og navnlig flere frivillige, der har lyst til at gøre en forskel for børn og unge med særlige behov. Navnlig er der brug for bisiddere, der kan tage med børnene og deres forældre til møder på uddannelsessteder og i de kommunale forvaltninger.a153deb3708f1ac9d6e4df1abc0c159f

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er en kerne, der har været med i flere år, så nye er meget velkomne”, siger Jørn Thrane, der torsdag blev genvalgt som formand. Og en af de ting, der skal bruges tid på at diskutere i den kommende periode er, om Ligeværd i Sønderborg skal fortsætte som en del af Landsforeningen Ligeværd eller drøfte med de øvrige lokaludvalg, om det vil styrke det lokale arbejde og gavne de unge mennesker, hvis lokalforeningerne slipper foreningsfællesskabet og laver et netværk udelukkende af lokalforeninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så skal vi ikke forholde os til alle landsforeningens undersøgelser, der ikke rigtigt gavner os”, siger Jørn Thrane. Undersøgelser bruges nogle gange som afsæt til forskellige projekter, der føres ud i livet af Landsforeningen Ligeværds projektfolk.

Se foreningens hjemmeside HER

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...