Ligeværd: Hvem skal unge med særlige behov stemme på?

1. juni 2015 Politik

Der er en hel del unge mennesker, der har det, der kaldes særlige behov. En stor del af dem, skal stemme for første gang. Men hvem skal de stemme på, spørger formand for Landsforeningen Ligeværd i Sønderborg, Jørn Thrane, i sit debatindlæg:

Jørn Thrane spørger, hvor unge med særlige behov skal sætte kryds.

Jørn Thrane spørger, hvor unge med særlige behov skal sætte kryds.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vores unge mennesker bliver ikke nævnt med et eneste ord fra de kandidater,  der gerne vil i Folketinget, og hvis man spørger kandidaterne, hvad med unge med særlig behov? Jo… ja.. øh, det ved vi ikke! Og hvis man læser de forskelliges partiprogrammer, så bliver unge med særlig behov ikke nævnt med ét eneste ord!

Det er for dårligt

I de seneste fire år er det kun gået en vej med behandlingen af vores unge mennesker. Nemlig, den forkerte, Folketinget har bla. bestemt at STU’en, skal varetaget af kommunerne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ja hurra, de forskellige byråd har taget det som et sparetilbud, og stavnsbinder de unge mennesker i forskellige ligegyldige kommunale opbevaringstilbud, hvilket vi fra Landsforeningen Ligeværd har dokumenteret og udsendt til masser af landspolitikere. Men lærer landspolitikerne noget af det? Nej, for de interesserer sig ikke for de unge mennesker, de skal bare tie stille og helst gemmes væk.

Så hvem skal de stemme på?

Socialdemokraterne:download

Artiklen fortsætter under annoncen

Kontanthjælps-/pensions-/skole- og nu til sidst erhvervsskolereform. Ingenting om unge med særlig behov, selv om at det er vores unge mennesker der betaler prisen for de fleste af de reformer. bare for at nævne en af reformerne, erhvervsskolereformen, man skal mindst have bestået folkeskolens afgangseksamen for at komme i gang med en erhvervsuddannelse, ja, men det kan vores unge ikke, så det vil sige først inkluderer i vores unge mennesker i folkeskolen, så ekskluderer i de samme bagefter!

Artiklen fortsætter under annoncen

Kan I ikke bestemme jer?

Radikale:radikale

Oh jo, alle skal bare tage en ungdomsuddannelse!

Hallo, hvad med dem, der ikke kan?

Lige meget eller?

I skulle skamme jer.

Konservative:

Først mennesket, står der på deres valgplakat. Dejligt, hvis det også gælder vores unge mennesker, men det gør det ikke. Søren Pape ved ikke, hvad unge med særlig behov er!

Artiklen fortsætter under annoncen

SF:sf

Kæmper for et stærkt mandat, så de kan få flere voksne i daginstitutionerne, en grøn omstilling og en ordentlig dagpengeløsning.

Unge med særlig behov?

Ligegyldigt?

Men de prøver på at lave om på en dagpengelov, som de selv har været med til at indføre!

Liberal Alliance:valg

Et styrket landbrug, bedre betingelser for studerende, fri folkeskole!

Unge med særlig behov?

Skal vi tro på Joakim B. Olsen, så er alle kontanthjælpsmodtagere dovne og tjener kassen?

Dansk Folkeparti:

Grænsekontrollen tilbage, større ældrecheck.

Men unge med særlig behov?

Venstre:venstre_valg15_et

Skatten på arbejde ned!

Kontanthjælpen er for høj, ingen gider arbejde, Jo, Lars Løkke, det vil vores unge mennesker gerne, bare kom med jobbene. Men indtil nu er du kun kommet med eksempler, som ikke er helt sande. Kom nu med de jobs!

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...