Ligeværd: Slæb kommunen i retten hvis du ikke får en korrekt behandling

3. august 2018 Politik

Ligeværd Sønderborg, der hjælper mennesker med såkaldt udsatte børn i forhold til kommunen, har rådet en mor til et kronisk sygt barn til at slæbe Børne- og Uddannelsesforvaltningen i retten.

“Forvaltningen har taget hjælpen til medicin og remedier fra den lille familie, selvom loven siger, at de udgifter skal kommunen dække”, siger Ligeværd-formand Jørn Thrane til SønderborgNYT. En ankesag tager otte til ti måneder og det er tid nok til, at familieøkonomien lægges i ruiner.

Kommunen blæser på Ligeværd

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller videre, at de ikke lytter til Ligeværd i forvaltningen.

“Jeg siger tingene ligeud og kommunen kan ikke li’ når jeg siger, at den medarbejder, som laver fejl i flere end halvdelen af sine afgørelser, ikke er kvalificeret til sit job”, siger Jørn Thrane. Han undrer sig over, at Børne- og Uddannelsesudvalget kan leve med en forvaltningsledelse og medarbejdere, der ikke gør deres arbejde ordentligt.

“Det er jo alt andet lige dyrere, når rigtigt mange sager skal behandles flere gange”, siger Jørn Thrane.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jørn Thrane er sikker på, at de i forvaltningen ved, når de bryder loven.

“De samme fejl gentages jo igen og igen og åbenbart er der accept til det fra byrådet, som sætter retningen for forvaltningens arbejde”, siger Jørn Thrane.

Det bekymrer ham ikke, at hverken forvaltningen eller byrådet lytter til ham.

“Så anker vi bare alle sagerne og jeg råder til, at de, der kan, sætter en advokat på og så må tiden vise, om forvaltningen lærer noget som helst ad den vej”, siger Jørn Thrane. Han tilføjer, at Ligeværd har fået medhold i langt de fleste af de ankesager, som de har hjulpet udsatte borgere med.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forvaltningens direktør har tidligere sagt, at i hans forvaltning lærer de af ankesager, hvor afgørelserne viser, at kommunen tog fejl.

“Antallet af fejl er ikke faldet, så de lærer ikke noget som helst. Og det kan jo tyde på, at ikke alle medarbejdere har de nødvendige kvalifikationer. En del af dem er måske ansat på grund af relationer og ikke kvalifikationer”, siger Jørn Thrane.

Byrådet har ansvaret

Jørn Thrane mener fuldt og fast, at det er byrådets ansvar, der sidder medarbejdere, som ikke magter de opgaver, de er ansat til at udføre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Udvalgsformand Claus Klaris fra Venstre og næstformanden, sociademokrat Jesper Smaling, kan jo bare få ryddet op i Børne- og Uddannelsesforvaltningen i stedet for bare at læne sig tilbage og gøre ingenting. Og det er jo også ret interessant, at både borgmester Erik Lauritzen og byrådsmedlem Ditte Lauritzen har lovet, at de vil gøre deres til at borgerne får en korrekt behandling af kommunen”, siger Jørn Thrane. Han savner eksempler på, at byrådsmedlemmer har forsøgt at gøre noget som helst for at hjælpe den kommunale sagsbehandling af udsatte på rette spor.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Da jeg tidligere råbte op over sagsbehandlingen og kaldte medarbejdere for inkompetente, blev jeg ringet op af en byrådspolitiker, der truede med en politianmeldelse. Han skal være så velkommen til at kontakte politiet”, siger Jørn Thrane.

Direktør for Børne- og Uddannelsesforvaltningen, Carsten Lund skriver til SønderborgNYT:

Direktørens reaktion

På grund af tavshedspligten kan vi ikke udtale os om den konkrete sag. Men borgeren er velkommen til at henvende sig til os og få set på sagen igen. Vi hverken kan eller vil behandle en konkret sag i pressen.

Samtidig kommer Jørgen Thrane fra foreningen Ligeværd Sønderborg med en række alvorlige beskyldninger om forvaltningen. Blandt andet at der bevidst sagsbehandles i strid med lovgivningen, og at der ansættes bekendte frem for medarbejdere med de rette kvalifikationer. Det må stå for Jørgen Thranes egen regning. Han må kunne dokumentere den slags alvorlige påstande, når han fremlægger dem i et medie.

Jeg vil gerne slå fast, at det ikke er tilfældet, og at jeg har fuld tillid til mine medarbejdere, der hvert år træffer masser af afgørelser, hvoraf kun ganske få ankes og ændres af andre myndigheder.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. januar 2022 Politik, Sønderborg

Jesper Larsen vil arbejde for at børn trives

24. januar 2022 Politik

Ved kommunalvalget i november fik Jesper Larsen fra Socialdemokratiet 503 personlige stemmer og de gjorde, at han fik en plads i Byrådet, hvor han er næstformand i Børne- og Uddannelsesudvalget og medlem af Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab. “Jeg er virkelig glad for min plads i Børne- og Uddannelsesudvalget, som jeg mener er et […]

Læs mere...