Lille skilt fortæller om Solofabrikken

22. januar 2015 Kultur

Den 5. december sidste år afslørede Sønderborg Kommunes Kunstfond en lille fin skulptur, der står på hjørnet af Sdr. Havnegade og Nørrebro/Kirkebakken.

A. P. Hansen sikrer at der er en forklaring på skulpturen.

A. P. Hansen sikrer at der er en forklaring på skulpturen.

Skulpturen er en lille ”model” af Solofabriken, skabt af Claus Nydal, der kom fra Sønderborg, men døde i sit fynske atelier i 2011 i en alder af bare 49 år, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For gamle sønderborgere, der går forbi skulpturen, er der ingen tvivl om, at skulpturen forestiller Solofabriken, som stod på grunden ned til havnen fra 1888 til 2002 og med sin markante bue ud mod Alssund var en slags vartegn for byen.

Men yngre mennesker og turister har brug for en forklaring – og den får de nu. Kunstfonden har nemlig fået fremstillet en stålplade, som i dag blev skruet i Solobyggeriets mur bagved skulpturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pladen fortæller om stedets fortid som hjemsted for margarinefabrikken Solo, som nu er afløst af moderne boligbyggeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

AGS – gymnasiet med masser af små fællesområder

23. januar 2022 Uddannelse

AGS- det tidligere Amtsgymnasium – på Grundtvigs Allé i Sønderborg – var det tidligere Sønderjyllands Amts stolthed at bygge. “Der er skabt miljøer, som fordrer moderne undervisning og der er rigtigt mange små fællesområder, som er fortrinlige til gruppearbejde”, siger rektor Jeppe Kragelund til SønderborgNYT. Han fortæller videre, at AGS er det helt rigtige valg […]

Læs mere...