Lille skilt fortæller om Solofabrikken

22. januar 2015 Kultur

Den 5. december sidste år afslørede Sønderborg Kommunes Kunstfond en lille fin skulptur, der står på hjørnet af Sdr. Havnegade og Nørrebro/Kirkebakken.

A. P. Hansen sikrer at der er en forklaring på skulpturen.

A. P. Hansen sikrer at der er en forklaring på skulpturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skulpturen er en lille ”model” af Solofabriken, skabt af Claus Nydal, der kom fra Sønderborg, men døde i sit fynske atelier i 2011 i en alder af bare 49 år, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

For gamle sønderborgere, der går forbi skulpturen, er der ingen tvivl om, at skulpturen forestiller Solofabriken, som stod på grunden ned til havnen fra 1888 til 2002 og med sin markante bue ud mod Alssund var en slags vartegn for byen.

Men yngre mennesker og turister har brug for en forklaring – og den får de nu. Kunstfonden har nemlig fået fremstillet en stålplade, som i dag blev skruet i Solobyggeriets mur bagved skulpturen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pladen fortæller om stedets fortid som hjemsted for margarinefabrikken Solo, som nu er afløst af moderne boligbyggeri.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. oktober 2023 Augustenborg, Erhverv

Ingen færge mellem Als og Ærø resten af ugen

2. oktober 2023 Augustenborg

Ærøfærgerne skriver på deres hjemmeside, at der ikke sejles mellem Als og Ærø resten af ugen frem til søndag. Det skyldes tekniske problemer, skriver rederiet. Lørdag kolliderede Færgen Skjoldnæs med en mole i Fynshav. Kollisionen gik ud over agterrampen på færgen, som har fået et skub, forklarede Thomas Norrild, økonomichef ved Ærøfærgerne. Skjoldnæs sejlede som […]

Læs mere...