Linak, BMC Fonden og Sønderborg Kommune går sammen om Nordals Ferieresort

8. august 2016 Erhverv

Det var en taknemlig og glad borgmester, Erik Lauritzen, der på et pressemøde mandag kunne fortælle, at Sønderborg Kommune er gået sammen med Linak A/S og Bitten og Mads Clausen Fonden om at etablere et fælles udviklingsselskab, som skal danne grundlaget for udviklingen af Nordals Ferieresort.

Udviklingsselskabets formål er at forberede det ambitiøse projekt som er et af kun 10 danske kyst-turismeprojekter, der har fået dispensation til at bygge ved kysten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune bidrager med 12 mio. kroner mens Linak A/S og Bitten og Mads Clausen Fonden hver bidrager med 6 mio. kroner og dermed investeres der i alt 24 mio. kroner i det store forarbejde.

Det er i høj grad Nordals Visionsgruppe der gennem et stort engagement og masser af arbejde, har båret projektet frem.

”Nordals Visionsgruppe har gjort et kæmpe arbejde med at udarbejde planer og ideer for Nordals og herunder et ferieresort. Vi er i gang med et kæmpe projekt, som kun kan realiseres, hvis vi gør det på den måde, vi er allerbedst til i Sønderborg Kommune – nemlig at arbejde sammen”, sagde borgmester Erik Lauritzen på pressemødet og brugte havneprojektet som eksempel på, hvordan kommunen, virksomhederne og borgerne, ved at arbejde sammen, kan skabe udvikling.

Borgmesteren lagde ikke skjul på, at der er masser af arbejde de kommende år for, at nå frem til en åbning af Ferieresort Nordals, herunder skal der findes en række storinvestorer. Det er dét arbejde som fremover skal varetages af udviklingsselskabet.

Selve projektet om etableringen af Nordals Ferieresort blev startet i 2012 af Nordals Visionsgruppe og formanden Bent Larsen kan se tilbage på et spændende forløb frem til nu og glæder sig over, at der nu laves et udviklingsselskab, hvor både Sønderborg Kommune, Linak A/S og Bitten og Mads Clausen Fonden er med.

”Fra starten af projektet har vi haft Bent (red: Bent Jensen, ejer og direktør for Linak A/S) og Peter (red: Peter Mads Clausen, formand for Bitten og Mads Clausen Fonden) med i Nordals Visionsgruppe som nogle frivillige ildsjæle på nøjagtige sammen vilkår som os andre og så er det jo fantastisk, at de har vist så stor interesse for projektet i hele forløbet og kan se, at det er en rigtig god idé ”, fortæller Bent Larsen, formand for Nordals Visionsgruppe, til SønderborgNYT.

Nu går arbejdet i gang med formelt at etablere udviklingsselskabet, herunder at finde en direktør og personale, som forventes ansat i løbet af efteråret. Herefter skal der findes operatører og slutinvestorer, ligesom der skal laves en lokalplan for området. Så der går nogle år, inden det første spadestik tages:

”Jeg tror på, at vi kan lave det første spadestik til Nordals Ferieresort i løbet af tre år og lykkes det, vil der gå fire år med at bygge selve ferieresortet. Området er på 180 hektar, som skal hænge sammen og give mening, så det er et kæmpe projekt vi skal i gang med”, siger Bent Larsen til SønderborgNYT.

Nordals Ferieresort bliver placeret ved Karlsminde Strand – med kort afstand til sommerhuse, campingpladser og oplevelsesparken Universe.

Se også: TV: Nordals Ferieresort er en investering i Sønderborgs fremtid
Se også: TV: Nordals Visionsgruppe fortsætter arbejdet

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Stor konference i Sønderborg flyttes til oktober

14. april 2021 Erhverv

Corona-pandemien får endnu engang arrangørerne af ’Impact The Future’ til at udskyde konferencen i Sønderborg til oktober måned, som ellers var planlagt til at finde sted i juni måned. Arrangørerne oplyser i en mail, at udskydelsen skyldes usikkerhed omkring afholdelse af større events, hvor deltagere skal mødes fysisk og oplyser samtidig, at hvis Corona-situationen fortsat […]

Læs mere...