Linda Lassen: Gribende værk om tiden under tysk flag

8. oktober 2014 Kultur

Nogle gange er man heldig og falder over en bog, der er svær at slippe igen, når ført pupillerne er begyndt at bevæge sig hen over linierne. Og sådan en bog er “Men sko må jeg ha'”. På fredag fra kl. 16 kan du købe et eksemplar i Arnold Busck og få forfatteren til at signere den.

Linda Lassen er kvinden bag den gribende bog: Men sko må jeg ha'

Linda Lassen er kvinden bag den gribende bog: Men sko må jeg ha’

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er forfatter Linda Larsen, som har kigget i det lokalhistoriske arkiv og dundet materiale, så hun efter meget lang reserch kunne sætte sig til tasterne og skrive bogen om vandrelærerinde Henriette Gub.

Hele handlingen foregår i tiden under preussisk flag og den stiller spørgsmåltegn ved, om de politisk korrekte handlede klogt og til det fælles bedste.

Allan Breckling er i gang med at optage med Linda Lassen tilen af sine ti BogCafé-udsendelser.

Allan Breckling er i gang med at optage med Linda Lassen til en af sine ti BogCafé-udsendelser.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Hvis en lærer ikke skrev under på en troskabserklæring, så blev han fyret – og det var jo politisk korrekt. Men var man loyal, så kunne man dæmme op for alt det tyske fra sin plads ved katederet”, siger Linda Lassen. Og når man læser hendes bog, så oplever man, hvordan det var at balancere et liv som dansksindet under et herredømme, der kun have øje for alt, hvad der er tysk.

“Henriette Gub og Knud Sørensen, som læseren møder i min bog, har levet her på egnen – og deres slægter er her stadig”, siger Linda Lassen til SønderborgNyt. Hun forklarer, at hendes bog er i biogafisk roman. Altså at den handler om rigtige mennesker, der har levet et liv. Men fordi det ikke er til at beskrive alting præcis, så er der en del tilføjet – og det gør bogen til en roman.

Artiklen fortsætter under annoncen

Linda Lassen bor i Gråsten. Hun hertil fra Fyn via en omvej til Grønland.

Den tidligere lærer har hele 30 bøger bag sig. De fleste er skønlitteratur – både til børn, unge og voksne.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2023 Politik, Sønderborg

Hvor er Sønderborg Kommunes handicappolitiske visioner?

28. september 2023 Politik

Handicapbevægelse i Sønderborg inviterer til møde om visioner for handicapbevægelsen i Sønderborg. Mødet skal foregå i MultiKulturhuset sal den 23. oktober fra klokken 19 ”Vi er naturligvis interesseret i at høre om tankerne bag besparelserne, om prioriteringerne som vores politikere gør, om kommunens henvendelse til KL og regeringen, ja om alle de tiltag og initiativer, […]

Læs mere...