Listeria-alarm på danske McDonald’s-restauranter

7. april 2015 112

McDonald´s i Danmark har fra deres leverandør fået oplyst, at der er påvist listeria i to partier af et rodfrugt-produkt, som benyttes i to af burgerkædens retter. Det oplyser Fødevarestyrelsen tirsdag.

Rodfrugterne består af snittet gulerod, kinaradisse og rødbede, som anvendes i GrovGrilled Chicken og Side Salad.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er tirs dag blevet informeret om fundet af vores leverandør og har straks taget kontakt til myndighederne. Vi har fulgt deres anvisninger og sendt besked ud til alle vores restauranter om at smide det resterende af produktet ud, siger Pia Tobberup, pressechef i McDonald’s Danmark til tv2.dk.download (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Mængden af listeria i rodfrugterne er endnu ikke påvist. Det er nu ved at blive undersøgt for at fastslå, om der er grund til bekymring.

Ifølge pressechefen har McDonald’s sandsynligvis solgt produktet i perioden 1. april og frem til i dag den 7. april.

Har man i perioden har købt de pågældende produkter og føler sig dårlig, skal man kontakte restauranten og sin læge.

Ifølge Fødevarestyrelsen er symptomerne på infektion med listeria influenzalignende såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
2. februar 2023 Kultur, Sønderborg

LGBTQ+ satte Sønderborg på Europakortet

2. februar 2023 Kultur

LGBTQ+ Sønderborgs Pride Week er blevet optaget i Spatacus Magasin, som er et af de største magasiner for homoseksuelle. Bladet udkommer fire gange årligt i europæiske lande syd for Danmark, oplyser LGBTQ Sønderborg, der på den måde har fået Sønderborg på Europakortet. Desuden er priden også at finde på deres hjemmeside.

Læs mere...