Listeria-alarm på danske McDonald’s-restauranter

7. april 2015 112

McDonald´s i Danmark har fra deres leverandør fået oplyst, at der er påvist listeria i to partier af et rodfrugt-produkt, som benyttes i to af burgerkædens retter. Det oplyser Fødevarestyrelsen tirsdag.

Rodfrugterne består af snittet gulerod, kinaradisse og rødbede, som anvendes i GrovGrilled Chicken og Side Salad.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er tirs dag blevet informeret om fundet af vores leverandør og har straks taget kontakt til myndighederne. Vi har fulgt deres anvisninger og sendt besked ud til alle vores restauranter om at smide det resterende af produktet ud, siger Pia Tobberup, pressechef i McDonald’s Danmark til tv2.dk.download (1)

Artiklen fortsætter under annoncen

Mængden af listeria i rodfrugterne er endnu ikke påvist. Det er nu ved at blive undersøgt for at fastslå, om der er grund til bekymring.

Ifølge pressechefen har McDonald’s sandsynligvis solgt produktet i perioden 1. april og frem til i dag den 7. april.

Har man i perioden har købt de pågældende produkter og føler sig dårlig, skal man kontakte restauranten og sin læge.

Ifølge Fødevarestyrelsen er symptomerne på infektion med listeria influenzalignende såsom feber og hovedpine. I sjældne tilfælde kan listeria forårsage meningitis og blodforgiftning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juli 2021 112, Sundeved

Dreng har indrømmet at han står bag tre mindre brande

26. juli 2021 112

Politiet Politi modtog søndag morgen en anmeldelse om mulig brandstiftelse på Nydamskolen i Vester Sottrup. Der var ild i nogle træpaller, som var stablet op ad bygningens nordlige gavl. Branden nåede kortvarigt at brede sig til bygningen, inden den var slukket. Det fortæller Politiet i en pressemeddelelse. Efterfølgende brandundersøgelse og efterforskning førte senere søndag til […]

Læs mere...