Løjtnant Løvenskiold mindes

5. juni 2018 Kultur

Løvenskioldselskabet med formand K.H. Hansen lægger buket ved løjtnant Løvenskiolds grav på kirkegården og ceremonien tager sin begyndelse i dag, mandag, kl. 10.00, hvor der indledes med mindetale for den norske løjtnant.

Graven B 178 er ny restaureret af Forsvarets Krigergravstilsyn og den er placeret ikke langt fra midterindgangen til kirkegården på Kirke Alle.

Løvenskioldselskabet med stolte traditioner helt tilbage til 1981, hvor selskabet blev stiftet på Sønderborg Kaserne, er et historisk selskab. Selskabet mødes flere gange i løbet af året med historiske emner på dagsordenen.

Selskabets navn, Løvenskioldselskabet, er til ære for løjtnant Herman Severin Løvenskiold, der var den første norske – og nordiske – frivillige i krigen 1848 til 1851. Selskabets formål er at bidrage til, at mindet om de frivillige nordiske deltagere i de slesvigske krige fortsat holdes i hævd. I den forbindelse forsker selskabet til stadighed i de frivilliges historie, skriver Løvenskioldselskabet i en pressemeddelelse.

Mange af selskabets medlemmer har været med i mange år, men det er ikke et uddøende selskab, men et selskab hvor nye jævnlig tilgår. Et selskab hvor udmeldelser kun er sket i ganske få tilfælde i de mange år hvor selskabet har eksisteret.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Statsskolen – måske det rette valg til din ungdomsuddannelse

22. januar 2022 Uddannelse

Den 3. februar er der Åbent Hus på Statsskolen og det er et arrangement, hvor elever fra grundskolernes afgangsklasser kan komme på besøg og finde ud af, om Statsskolens gymnasie- eller hf-klasser er den rigtige ungdomsuddannelse for dem. Åbent Hus-dagen kan du læse om på Statsskolens hjemmeside, som du finder her. “Det er en snart […]

Læs mere...