Lønnet direktør skal redde Folk Baltica

28. august 2014 Kultur

Anpartshaverne i den almennyttige FolkBaltica GmbH meddelte onsdag, at selskabets opløsning forberedes. Det sker efter, at forretningsfører Peter Boll, som var ulønnet, valgte at træde tilbage, skriver Flensborg Avis.

  • Det nuværende selskab har hverken personalemæssige eller økonomiske ressourcer til at genbesætte denne position, skrev selskabet onsdag.musik

  • Artiklen fortsætter under annoncen

  • Dermed sættes der spørgsmålstegn ved festivalens fremtidige gennemførelse, meddelte selskabet.

Folk Baltica skriver også, at den er noget, man for alt i verden må redde: Den grænseoverskridende festival, som blandt andet foregår i Flensborg og Sønderborg, blev grundlagt for ti år siden. Den blev ifølge FolkBalticas egne ord »en af de mest betydningsfulde og innovative festivaler i Nordeuropa« og samtidig et visitkort både for Flensborg og hele kulturregionen Sønderjylland-Slesvig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lederen af Flensborgs kulturbureau, Torge Korff, står sammen med Sydslesvigsk Forening (SSF) i spidsen for forsøget at få gennemført festivalen også næste år.

Han håber, at en ny, almennyttig forening, som nu skal stiftes, kan være klar senest i oktober, så festivalen kan komme på ret køl igen.

Et af problemerne er selvfølgelig økonomien. Torge Korff går lige nu ud fra, at festivalen ikke skal have en ulønnet forretningsfører længere, men i stedet ansætte en direktør.

De penge, der står til rådighed, er samtidig begrænsede. Budgettet er på cirka 250.000 euro, hvoraf delstaten Slesvig-Holsten og Flensborg Kommune hver betaler 50.000 euro. Så er der andre, som betaler, for eksempel Sønderborg Kommune, og festivalens egne indtægter.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk