Lørdag kom skaternes bowl i brug

1. april 2017 Kultur

Lørdag middag blev den splinternye SkateBowl på Ringriderpladsen inviet og det var der rigtigt mange, der kom for at se – og selvfølgelig betød åbningen, at de mange gæster kunne se, hvor modigt og flot byens ungdom styrer på banen.

“Det er en stor dag og det har været længe ventet. Ikke mindst af skaterne”, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i sin tale.

Ideen kommer fra skaterne, men det med at ønske sig noget, et kommer ikke af bare at sige det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal mere til. Heldigvis greb Mette Lauridsen og KacobGørtz Christen ideen og arbejdede videre med den.

“Deres store arbejde med at deltage i en masse møder og skrive et væld af ansøgninger til fonde og alt muligt andet, gjorde den her idé til virkelighed”, siger Helge Larsen og får nævnt, at det ikke er helt efter sædvane, at Byrådet kommer med næsten 700.000 kroner til et enkelt projekt.

“I Sønderborg vil vi de unge og det er dét, som det handler om”, siger kulturucvalgsformand Charlotte Riis Engelbrecht. Hun mener, at det netop er derfor, Sønderborg er Årets Ungdomskommune.

“Og ikke alene kommer de unmge hertil og skater. De bliver også en del af et fantastisk fællesskab”, siger hun.

De unge har æren

“Det er skaterne, der står bag den her bowl og det er vigtigt. De har ikke bare gået og ventet på, at den blev færdig, men de har også knoklet”, siger Mette Lauridsen, der er den daglige tovholder for skaterbanen.

“Det er dejligt, at der kommer flere skatere og der komme gerne blive ved med at komme nye”, siger hun.

Mette Lauridsen er der altid for skaterne – og det har de bemærket. Det så de mange mennesker, da skaterne gav hende en flot buket, inden hun og Helge Larsen ved fælles hjælp kliide det røde bånd og sendte skaterne i bowlen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk