Løvenskioldselskabet gennemfører mindearrangement

1. juni 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Løvenskioldselskabet i Sønderborg, gennemfører nu på søndag mindearrangement på Sct. Marie kirkegård.

Selskabet med formand K.H. Hansen lægger buket ved løjtnant Løvenskiolds grav på kirkegården og ceremonien begynder 5. juni kl. 1000.

Graven B178 er ny restaureret af Forsvarets Krigergravstilsyn og den er placeret ikke langt fra midterindgangen til kirkegården på Kirke Alle.

Artiklen fortsætter under annoncen

Løvenskiolds grav. Foto: L. Larsen.

Løvenskiolds grav. Foto: L. Larsen.

Løvenskioldselskabet med stolte traditioner helt tilbage til 1981, hvor selskabet blev stiftet på Sønderborg Kaserne, er et historisk selskab. Selskabet mødes flere gange i løbet af året med historiske emner på dagsordenen.

Selskabets navn, Løvenskioldselskabet, er til ære for løjtnant Herman Severin Løvenskiold, der var den første norske – og nordiske – frivillige i krigen 1848 til 1851. Selskabets formål er at bidrage til, at mindet om de frivillige nordiske deltagere i de slesvigske krige fortsat holdes i hævd. I den forbindelse forsker selskabet til stadighed i de frivilliges historie.

Mange af selskabets medlemmer har været med i mange år, men det er ikke et uddøende selskab, men et selskab hvor nye jævnlig tilgår. Et selskab hvor udmeldelser kun er sket i ganske få tilfælde i de mange år hvor selskabet har eksisteret.

Alle er velkomne til at møde op til mindehøjtideligheden, hvor der også er lejlighed til at høre mere om selskabet og løjtnantens liv.

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk