Lokalplan for Sønderborg bymidte på vej til at blive godkendt

1. oktober 2021 Politik

Sønderborgs bymidte er i dag omfattet af en række ældre lokalplaner, som ikke længere er tidssvarende. Det er forvaltningens vurdering, at de gamle lokalplaner, står i vejen for en udvikling af bymidten og derfor er der lavet et forslag til en ny.

På tirsdag skal Teknik- og Miljøudvalget se på planen og nikker de alle – eller et flertal – sendes den videre til Økonomiudvalget med en anbefaling om, at de folkevalgte dér, gør det samme.

Den nye lokalplan afgrænses omkring bymidtens centrale handelsgader.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lokalplanens primære formål er at skabe rammerne for en mere sammenhængende, tidssvarende og fremtidssikret udvikling af bymidten.

Samtidig har lokalplanen til formål at sikre bevaringen af bymidtens særlige bygningskulturarv, som blandt andet formidler byens historie og identitet og samtidig gør Sønderborg til en attraktiv by for handel og turisme.

Forslaget til lokalplanen har været i offentlig høring i otte uger og der er kommet fem høringssvar, som ikke har ført til ændringer i planen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden har der været et borgermøde, hvor forvaltningen fortalte om den nye plan.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...