Lokalplan for Strandvejs-kvarteret sendes i høring

2. december 2020 Politik

Området med Batterivej, Strandvej, Ulvedalen og Blegen i Sønderborg har med sine mange smukke villaer et helt særligt udtryk. Det ønsker Sønderborg Kommune at bevare, og derfor er der nu udarbejdet et lokalplanforslag, der blandt andet skal sikre, at der værnes om bevaringsværdige bygninger i området.

Lokalplanforslaget er netop godkendt i Teknik- og Miljøudvalget og sendes i offentlig høring i december, hvor alle kan kommentere det. Baggrunden for lokalplanen var oprindelig en ansøgning fra en husejer på Strandvej, der gerne ville montere en altan på huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Egentlig kunne vi behandle ansøgningen isoleret set, men vi var enige om, at plangrundlaget skulle være på plads. Det åbnede samtidig vores øjne for, at der er behov for en lokalplan for området, så vi fremtidssikrer det karakteristiske og smukke udtryk i området”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

”En lokalplan sikrer også, at grundejerne på forhånd kender rammerne for, hvordan de kan bevare og renovere og dermed være med til at sikre området kulturhistoriske bygninger og identitet. Det er klare linjer, og det tror jeg, alle er bedst tjent med

Artiklen fortsætter under annoncen

I øvrigt åbner lokalplanforslaget for, at villaerne på Strandvej må have altaner.

Lokalplanen er inddelt i to, hvor Strandvej og Batterivej udgør del 1, som omslutter del 2, hvor Voldgade, Ulvedalen, Strandvænget og en del af Blegen indgår. På en gåtur i området kan man både glæde sig over de mange smukke villaer, de karakteristiske rækkehuse på Batterivej og nyere huse, hvoraf flere er passet godt ind i miljøet, og der er et mange fine grønne områder, siger næstformand Stefan Lydal.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En del af Batterivej er bygget på det tidligere Slotsbatteri fra 1864 og den prøjsiske Skanse V, som både har givet gaden navnet og det karakteristisk, bakkede forløb. Det er alt sammen kulturhistoriske værdier, som vi med lokalplanen gerne vil sikre for eftertiden”.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. februar 2023 Erhverv, Sønderborg

Henning Kongstad kunne fejre 25-års jubilæum hos Daniit

8. februar 2023 Erhverv

Den 1. februar kunne administrerende direktør Henning Kongstad fejre 25-års jubilæum hos Daniit A/S. I 1998 blev han uddannet elektronikteknikker på EUC Syd og han startede sin karriere, som pc-software-programmør hos Lodam automation A/S og blev senere hen projektleder for foderfabrikker og asfaltværker. Efterfølgende blev han teknisk chef, og i dag er Henning Kongstad administrerende […]

Læs mere...