Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området.

Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov.

“Det er sådan, at beboerne i Mjølnerparken på Nørrebro har sendt sagen til EU, fordi de mener, at ghettoloven diskriminerer udlændinge og vi bør vente og se udfaldet af sagen, inden vi gør noget”, sagde Asger Romme Andersen og tilføjede, at Enhedslisten ikke kan stemme for forslaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men det kunne alle de andre i Byrådssalen.

“Og i Slesvigsk Parti glæder vi os over, der bliver bygget helt nye boliger, som vil trække helt andre beboere til – og vi skal jo af med kriminaliteten”, sagde Kirsten Bachmann fra Slesvigsk Parti.

Også Venstremanden, Daniel Staugaard, sætter pris på at Nøragerområdet bliver forandret.

“Når vi ændrer boligsammensætningen ændres beboersammensætningen – og der trækkes ressourcestærke til”, sagde han.

Asger Romme Andersen kom på banen endnu en gang:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kirsten Bachmann taler om kriminalitet, men det er altså ikke det, der er problemet i Nørager. Det, som gjorde, at Nørager kom på ghettolisten, det andelen af udlændinge og antallet af mennesker på førtidspension”.

Borgmesteren rundede af med at sige, at ghettoplanen ikke er en ting, som kommunerne har efterspurgt.

“Men vi må rette os efter loven”.

Du kan se hele byrådsmødet på SønderborgNYT TV her.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...