Lokalplaner er på de fleste dagsordener i Teknik- og Miljøudvalget

3. marts 2021 Politik

Teknik- og Miljøudvalget har bevarende lokalplaner på de fleste dagsordener. Enten behandler det om at sætte gang i en lokalplan, et forslag til lokalplanforslag inklusiv høring eller den endelige plan. På mødet i denne uge godkendte udvalgets flertal fem bevarende lokalplaner.

”Vi får et spændende indblik i kommunens mange bevaringsværdige bygninger, forskellige perioders arkitektur, kulturhistorien og landskabsmæssigt værdifulde miljøer, når vi arbejder med disse lokalplaner. Det er overvældende og jeg tror, de fleste ville blive overrasket, hvis de fulgte med i det. Jeg synes, det er vigtigt, vi fastholder bevaringsværdige miljøer og benytter muligheden for at beskytte dem med de bevarende lokalplaner”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Og så bliver jeg rigtig glad, når vi oplever, at det er borgerne selv, der henvender sig. I Egernsund har de ønsket retningslinjer og gennemskuelighed, og dem anviser den bevarende lokalplan, samtidig med, at den beskytter et unikt bomiljø”.

Det handler i Egernsund om det kystnære boligområde langs med Sundgade, Fjordvej og det nederste af Solbakken. Husene langs med Sundgade er fortrinsvis udført i en nationalromantisk stilart, heraf flere tyskinspirerede, historicisme og Bedre Byggeskik. De fleste er vurderet til bevaringsværdier 3 eller 4 på Save-skalaen*. På Sundgade er arkitekturen mere sammensat, mens Fjordvej er karakteriseret ved et intimt kystmiljø, der ad en snoet, smal vej fører ud til kysten ved Lågmade Fyr. En bevarende lokalplan skal styrke områdets karakter og fx hindre, at bevaringsværdige huse rives ned.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i Byrådet en vision om at udvikle bæredygtige byer, som også er attraktive at bo i i fremtiden. Det handler blandt andet om at fastholde det særpræg, den identitet og det miljø, der er rundt omkring – på samme måde, som vi i arbejdet med bystrategierne gør meget ud af, at fremtiden skal skabes på baggrund af det potentiale, en by i forvejen har”, siger Stefan Lydal, næstformand i Teknik- og Miljøudvalget.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...