Lokalsamfund skal med på råd om kommunal service

11. november 2014 Uncategorized

De små byer i landdistrikterne mister indbyggere, og gennemsnitsalderen stiger. Derfor bliver kommunerne løbende nødt til at prioritere, så både unge og ældre får den bedst mulige service, selvom skattegrundlaget ændrer sig.  Og det kræver dialog og inddragelse af de lokale borgere, viser en ny rapport fra Statens Byggeforskningsinstitut, som Ministeriet for By, Bolig og Landdistrikter har støttet.landsby

Artiklen fortsætter under annoncen

”I fremtiden ændrer befolkningssammensætningen i vores landdistrikter sig – og det ændrer også på de servicekrav, som kommunerne står overfor. Det kræver en klar strategi fra kommunerne, og den strategi bliver først rigtig god, hvis lokalbefolkningen bliver inddraget,” siger Carsten Hansen, minister for by, bolig og landdistrikter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rapporten viser, at det kræver omtanke og planlægning fra kommunernes side at sikre en god service i fremtiden. Og det har kun hver tredje adspurgte kommune udarbejdet en samlet plan for, mens enkelte kommuner har strategier for, i hvilke af kommunens områder man prioriterer at have service. Derimod har flertallet af kommunerne svaret, at planlægningen af den kommunale service i stedet kører ad hoc ved de årlige budgetforhandlinger.

”Både kommuner og lokalsamfund bliver nødt til at tænke nyt, hvis de fortsat vil sikre god service i landdistrikterne. Og heldigvis er der masser af gode eksempler på, hvordan servicen kan tilrettelægges på nye måder. Det har vi set på bl.a. sundhedsområdet, hvor telemedicin giver ældre mulighed for at blive behandlet i eget hjem, hvilket øger de ældres tryghed,” siger Carsten Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Læs mere HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. september 2023 Samfund, Sønderborg

Kong Christian Xs Bro lukkes for al trafik

22. september 2023 Samfund

Sønderborg Kommune udfører det årlige eftersyn af Kong Christian Xs Bro og i den forbindelse spærres broen for al trafik. Lukningen sker onsdag den 27. september fra klokken 22.00 til torsdag den 28. september klokken 04.00 og gælder kørende trafik samt cyklister og gående, skriver Sønderborg Kommune. Der vil blive sat busser ind mellem togstationen […]

Læs mere...