Lotek Safety på jagt efter eksplosive gasarter

19. juli 2016 Erhverv

Ud fra et strategisk ønske om at være totalleverandør af udstyr til brand, redning og sikkerhed har Sønderborg-virksomheden Lotek Safety indgået en eksklusiv aftale med den sydtyske producent af gasdetekteringsudstyr, MSR Electronic GmbH.

Lotek Safety-direktør Allan Nykjær Pedersen. Foto: Kasper Roed.

Lotek Safety-direktør Allan Nykjær Pedersen. Foto: Kasper Roed.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Udsivning af eksplosive gasarter og dampe forårsager årligt større eller mindre katastrofer og ekstremt farlige situationer. Det handler derfor om hurtigt og effektivt at opdage lækagerne, få slået alarm, få mennesker bragt i sikkerhed og stoppet udsivningen. Overvågningssystemer anvendes i dag i både offentlige og private parkeringsanlæg, svømmehaller, laboratorier og i det maritime miljø”, siger Loteks driftsdirektør Allan Nykjær Pedersen i en pressemeddelelse.

Lotek er specialist i levering af alle former for sikkerhedsudstyr til brand, redning og sikkerhed. Målgrupperne er bl.a. offentlige myndigheder, industrivirksomheder og den maritime sektor. Tidligere i år lancerede Lotek en slukningsgranat. Det er et effektivt værktøj, der kan være med til at reducere en brands udvikling og dermed give brandvæsnet værdifulde ekstra minutter til at nå frem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lotek blev  kontaktet

Det er MSR Electronic, der har taget kontakt til Lotek, oplyser chefen for det tyske firma, Wolfgang Schmitt. Baggrunden er Loteks markedsmæssige placering på det skandinaviske sikkerhedsmarked.

Gasdetekteringsanlæg anvendes bl.a. ved overvågning af biogas anlæg, parkeringskældre, industrivirksomheder, slagterier, frysehuse, i tilknytning til ventilationsanlæg og laboratorier.

“Dampe fra ammoniak, klor, svovlbrinte og CO2 er alle gasarter, som i store mængder er farlige. Det handler om at opdage et udslip i tide. Derfor passer gasdetekteringsanlægget perfekt i det sortiment, vi tilbyder. Ja, vi har store forventninger til det nye forretningsområde”, siger driftsdirektør Allan Nykjær Pedersen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk