Lufthavnen dropper oliefyrene

22. maj 2014 Erhverv

13.200 kvm. bygninger og hangarer i Sønderborg Lufthavn bliver i fremtiden opvarmet med fjernvarme. 166.000 liter olie er det årlige forbrug til opvarmning af de nuværende lufthavnsbygninger. Det sættes der nu en stopper for, og varmekilden udskiftes til den langt mere CO2-neutrale fjernvarme.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lufthavnen kommer med på fjernvarmenettet.

Lufthavnen kommer med på fjernvarmenettet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med så store årlige udgifter til varme var alle otte selskaber, der har til huse i Sønderborg Lufthavn, slet ikke i tvivl om fordelen ved at få fjernvarmen helt ud på Kær Halvø, og da landsbyen Kær fik fjernvarme, var grundlaget for at føre varmen videre til lufthavnen endnu bedre.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lufthavnschef Anders Sørensen er klar over, at det ikke var noget lille projekt at kaste sig ud i, men det giver god mening.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Når portene til hangarerne lukkes op, så ryger varmen ud, og det tager tid at få hangarerne varmet op igen, derfor er der god mening i at tænke fornuftigt og energibesparende, siger Anders Sørensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. august 2022 Politik, Sønderborg

Udviklingen af Rønhaveplads lægges i mølposen for en tid

10. august 2022 Politik

Tirsdag var udviklingen af Rønhaveplads på bordet i Teknik-, By- og Boligudvalget, hvor projektet blev sat i bero på grund af pengemangel. “Venstre ser stadig et stort potentiale i at udvikle Rønhaveplads til en oase i byen med legeplads, udeservering o.s.v., og samtidig også som en del af korridoren fra havnen til den øverste del […]

Læs mere...