Lufthavnen skal have mere luft under vingerne

25. februar 2015 Erhverv

Gunstige vinde blæser over Sønderborg Lufthavn. I 2014 kunne Alsie Express notere sig for en stigning i passagertallet på hele 31 %. Det smitter af på Sønderborg Lufthavn, der kvitterer med vækst og stigende indtjening. For at sikre den positive udvikling har lufthavnschef Anders Sørensen sammensat et nyt og handlekraftigt advisory board. Formanden for advisory boardet er Jørgen Mads Clausen, der glæder sig til at tage fat på de mange spændende opgaver.alsie lufthavn

Artiklen fortsætter under annoncen

Artiklen fortsætter under annoncen

“Sønderborg Lufthavn er en uhyre vigtig brik i at sikre vækst, investeringer og kvalificeret arbejdskraft i vores område. Den er nærmeste lufthavn for næsten en lille million mennesker på begge sider af grænsen, og derfor rummer den også et meget stort potentiale. I Sønderborg Lufthavns advisory board bliver det vores opgave at finde ud af, hvordan vi bedst kan udnytte potentialet og samtidig sikre de ca. 275 arbejdspladser, som lufthavnen og de luftfartsrelaterede virksomheder skaber”, siger Jørgen Mads Clausen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 Kompetencer styrker

I Sønderborg Lufthavns advisory board får Jørgen Mads Clausen selskab af formanden for Sønderborg Vækstråd, Henrik Enderlein samt  Jesper Schack fra TeleBilling, Kristian Strand, Bitzer Group, Dirk Nikolajsen, IHK Flensborg og Peter Riggelsen, Rimeco Aabenraa. Det er således en yderst kompetent gruppe, der fremover skal præge udviklingen i Sønderborg Lufthavn

“Jeg er utrolig glad for, at alle sagt ja til at være med til at løfte lufthavnen via advisory boardet. Vi skal mødes ca. fire gange om året. Ved flere lejligheder vil også politikere fra Kommunen deltage, da Lufthavnen ejes af Sønderborg Kommune”, forklarer lufthavnschef Anders Sørensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Stærkt samarbejde

Et af de punkter, der står højt på dagsordenen for det nye advisory board, er at bakke op og sikre et stærkt samarbejde mellem Alsie Express og SAS. I dag er det allerede muligt at tjekke bagagen ind i Sønderborg, flyve til København med Alsie Express, hurtigt skifte fly og flyve videre ud i verden med SAS.

“Alsie Express og SAS er nærmest soulmates, når det kommer til service og komfort på rejsen, og dermed er forudsætningerne for det gode samarbejde helt på plads. Vi skal sammen arbejde videre med kvalitet og service i alle led. F.eks. arbejdes der lige nu på, at man ikke længere skal have to forskellige billetter, når turen går videre ud i verden med SAS, men kun en enkelt hele vejen fra Sønderborg til slutdestinationen”, siger Anders Sørensen.

Sund lufthavnsøkonomi

Udover at styrke samarbejde mellem Alsie Express og SAS vil Sønderborg Lufthavns advisory board også fokusere påalsie at tiltrække flere luftfartsrelaterede virksomheder og dermed arbejdspladser til lufthavnen, opkvalificere de allerede eksisterende ruter og parrallet udvikle nye.

“Hvert enkelt fokusområde har stor betydning for Lufthavnens fortsatte positive udvikling. I advisory boardet er det derfor vores opgave at prioritere indsatsområderne og samtidig sikre den økonomiske bæredygtighed. For Sønderborg Lufthavn skal naturligvis have en sund økonomi for at kunne indfri sit store potentiale”, siger Anders Sørensen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
1. december 2022 Politik, Sønderborg

Byrådet besluttede at bibliotekerne skal spare over en million kroner

1. december 2022 Politik

Der bliver skåret ned på antallet af læsekredse på biblioteket og på den måde kan der spares 185.000 kroner om året. Der spares yderligere 140.000 kroner årligt ved at nedlægge læsestuerne på bibliotekerne i Dybbøl og Ulkebøl. Det besluttede Byrådet onsdag aften og politikerne skar også ned på den bemandede åbningstid på bibliotekerne og det […]

Læs mere...