Lydkunst på Skøjtebanen

27. december 2017 Kultur

Sønderborg Skøjtebane har udviklet sig til en af de mest populære gratis vinteraktiviteter i Sønderborg.

I januar måned sætter skøjtebanen ekstra trumf på skøjteoplevelsen, når lydkunstner Andreas Hald Oxenvad fra Rumfang Lydgalleri skaber kunst i form af særligt komponerede og sammensatte klange og lyde. Der bliver vel og mærke ikke tale om “sidde-stille”-kunst.

Kunstneren lægger op til, at lydkunsten i høj grad kan opleves, mens man står på skøjter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Alle interesserede er naturligvis velkomne – om de står på skøjter, eller blot kommer forbi.

Der vil være lydkunst et kvarter hver time mandag-fredag klokken 16-20 og lørdag-søndag klokken 12-18.  Derudover vil der i løbet af vinteren være en række events med koncerter, performances, interventions og anden alternativ opførsel.

Starter 4. januar

Åbning og første koncert foregår torsdag 4. januar 2018 klokken 17 på Sønderborg Skøjtebane. Her optræder kunstner Gry Bagøiens band Perlemor, der kombinerer vokal og elektriske orgel, der tilføjes trækbasun, harmonika og sav.

Det er også Gry Bagøien, der leverer kvarters-musikken i januar med stykket “Instinkt”. Der er her tale om en dokumentation af en performanceinteraktion mellem menneskesang og hvalsang.

”Mødet mellem menneskesang og hvalsang peger på, hvordan vores stemme, krop og skrøbelighed kan forbinde os med verdens andre stemmer og kroppe. Det placerer os i et netværk som er større end det menneskeskabte univers, hvor grænsen mellem mennesker og andet liv på kloden er mere åben og flydende”, siger Andreas Hald Oxenvad i en pressemeddelelse.

Læs mere om lydkunstprojektet på skojtebanen.dk  

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk