Måske kommer der snart lys på Sønderborg Slot

11. juni 2018 Kultur

Det har længe været et stort ønske for Sønderborg Kommune at få sat lys på Sønderborg Slot. Det ønske bliver måske snart til virkelighed. Efter en længerevarende dialog med Slots- og Kulturstyrelsen er parterne nu kommet nærmere en løsning.

På det seneste dialogmøde mellem kommunen og styrelsen blev det besluttet, at arbejde hen imod en egentlig prøvebelysning på slottet. Løsningen omfatter sti- og parkeringsbelysning, indvendigt lys i vinduerne samt periodevis facadebelysning.

Jesper Kock, næstformand i Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme, er glad for, at der nu kommer en prøveperiode.

”Vi har ventet længe, så det er godt at prøvebelysningen kommer inden for et par måneder. Jeg er sikker på, at facadebelysningen vil være et stort aktiv for byen – også selvom der er tale om en periodevis løsning”, siger Jesper Kock i en pressemeddelelse.

Inden sommerferien holdes der et arbejdsmøde, hvor rammerne for prøvebelysningen afklares, så planlægning kan gå i gang.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det forventes, der er lys fra slutningen af august.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. januar 2022 COVID-19, Sønderborg

200 nye Corona-smittede siden onsdag

20. januar 2022 COVID-19

Siden onsdag er antallet af Corona-smittede indenfor Sønderborgs kommunegrænse steget med 200 og der er i dag 1975 smittede. På landsplan er der ifølge Statens Serum Institut fundet 40.626 nye smittede det seneste døgn. 825 er indlagt på sygehus – og af dem er 49 på intensiv. 28 er i respirator. Ifølge sundhedschef Michael Skriver […]

Læs mere...